תנועת "אנחנו הצעירים" במודיעין, אותה מוביל אור גרינפלד, יצאה לאחרונה בשני מיזמים לסיוע למערכת החינוך בעיר, על רקע משבר הקורונה והלימודים מרחוק.
קראו גם:
בסגר הראשון התנועה הפעילה בין היתר לוח שידורים מיוחד במשך כשבעה שבועות בעמוד הפייסבוק, שכלל תכנים שהועברו על ידי תושבי העיר בשילוב של הפקות מקור והרצאות מיוחדות של אנשים מרכזיים במגזר הציבורי והפרטי, בכדי להנעים את השהות בבית ולייצר תעסוקה. זאת לצד פרויקטים לתמיכה בעסקים המקומיים, כמו הופעות בתוך עסקים סגורים, כתיבת תוכניות פעולה אפשריות ועוד.
עכשיו הם חוזרים עם תוכנית למען מערכת החינוך, שעברה ללמידה מרחוק דרך תוכנת הזום, תהליך שמלווה פעמים רבות במכשולים רבים, בהם קושי מצד המורים להשתלט על קבוצת תלמידים גדולה, בעיות טכניות שצצות, פערים לימודיים שקורים בעקבות חוסר עקביות בפעילות מערכת החינוך, ואתגרים נוספים.
"אנחנו הצעירים" מציעים בימים אלה סיוע טכני למורים המעבירים את הלימוד מרחוק, כדי שיתעסקו רק בלימוד ולא בבעיות טכניות שונות.
"לפני כמה שבועות", מספר גרינפלד, "הייתי עד לשיעור מקוון של תלמידי כיתה ג' בזום. לא היתה שם הרבה למידה – היו הרבה עניינים טכניים שהמורה היתה צריכה לפתור, כמו להציג סרטון עם סאונד, להכניס תלמידים ולבקש מהם להציג מצלמה. אני מאמין שצוותי ההוראה המעולים בעיר עברו הכשרה קצרה בנושא, אבל רובם לא רגילים לשיטת הלימוד מרחוק ולא מכירים את הזום לעומק ברמה של לפתור בעיות ועניינים טכניים תוך כדי השיעור, בזמן שיש מספר רב של תלמידים, ואני מוסיף על זה גם את הילדים של המורים והמורות עצמם בבית שגם צריכים סיוע עם הזום. אנחנו מאמינים שחיבור עם מתנדבים צעירים שיתמכו בשיעור, מעין 'אב או אם בית של הזום', יכולים לפקס את המורה בהעברת השיעור נטו".
מיזם נוסף אותו התנועה מפעילה הוא "עושים טוב מרחוק", שנועד לסייע לתלמידי בית הספר היסודי. במסגרתו יועברו שיעורי תגבור פרטיים במגוון מקצועות לתלמידי היסודי על ידי תלמידי תיכון, כל זה בזום ובתיאום עם ההורים. כרגע המיזם פועל בעיר אך בהמשך יתפתח לערים נוספות.
"אני מאמין שצוותי ההוראה המעולים בעיר עברו הכשרה קצרה בנושא, אבל רובם לא רגילים לשיטת הלימוד מרחוק"
את הפרויקט יזמה דור פרילינג, תלמידת כיתה י"ב בתיכון עירוני א', ושותפים לו מתנדבי "פרויקט לב" ו"אנחנו הצעירים". כאמור, עשרות מתנדבים כבר שותפים למהלך, שהתחיל כבר לפעול במהלך חול המועד סוכות.
"חשבתי על הפרויקט", אומרת פרילינג, "כי לא יכול להיות שהבסיס הלימודי של תלמידי בית הספר היסודיים ייפגע, מה שבעתיד עלול לפגוע בהם יותר ולהגדיל את הפערים הלימודיים והחברתיים. הרי אי־אפשר ללמוד כמו שצריך כשכיתה שלמה נמצאת בזום. אנחנו לא יכולים לפתור כל דבר בעייתי במדינה אבל אנחנו כן יכולים לנסות לעזור איפה שאפשר".
"זיהינו בעיות ואתגרים ואנחנו רוצים לקדם שיח של פתרונות", אומר גרינפלד. "אנחנו שמחים לראות שיש היענות גדולה כל כך מטעם מתנדבים שרוצים לעזור בכל אחד מהמיזמים, ואנחנו נרגשים לגלות שיש קהל לא קטן שפונה אלינו כדי לקבל את הסיוע והתמיכה. חשוב לנו שתושבי העיר יידעו שאנחנו כאן בשבילם גם בימים קשים אלה ומרחוק".
עוד חדשות מודיעין