הגידול במספר התושבים של מודיעין, שעל פי הנתונים מונה נכון להיום מעל 102 אלף איש, ישפיע ישירות על הבחירות לרשות המקומית ולמועצת העיר, ויבוא לידי ביטוי בכך שמספר חברי מועצת העיר, העומד כיום על 19, יגדל ויעמוד על 21 חברים, בהתאם למקובל ברשויות מקומיות שחצו את רף 100 אלף התושבים.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) מספר בעלי זכות הבחירה, תושבי העיר שעברו את גיל 18, עומד על קרוב ל־70 אלף תושבים, ועל קולותיהם יתמודדו חברי מועצת העיר המכהנים ומי שינסו להיבחר למועצה לראשונה.
אמנם מספר הכיסאות במועצה גדל, אולם מאחר והדבר קרה בגלל גידול האוכלוסיה, ייתכן ולא יהיו שינוי משמעותי בכמות הקולות המינימלית הנדרשת לכניסה למועצת העיר.
כך או כך, בפני מי שמבקשים להיות חברות וחברי מועצה, נפתחות אפשרויות רבות יותר, קהלים גדולים מאלה שהיו בבחירות האחרונות, דבר המבטיח מאבק לא פשוט על קולותיהם של תושבי העיר.
מי שנראה שיעבדו קשה במיוחד יהיו כמה מחברי המועצה הצעירים, המבקשים להגדיל את כוחם היחסי במועצת העיר, והחודשים הקרובים צפויים להיות עמוסים עבורם.
חבר המועצה אור גרינפלד, הנערך לריצה בבחירות בראש רשימה חדשה, לא חושש מהתחרות הגדולה.
"אני בטוח שבבחירות המתקרבות הציבור יכריע בצורה ברורה מי המועמדים שעבדו בשבילו במהלך השנים האחרונות", אומר גרינפלד, "מי שסייע וקידם את העיר בצורה הוליסטית, בכל תחומי החיים".
"התמדנו בעבודה קשה בתחומים כמו פיתוח עסקים, תקווה לצעירות ולצעירים שחיים פה, שיפור התחבורה הציבורית ועוד, ואני מאמין שאחד הדברים החשובים שיש לשפר הוא הייצוג הנשי סביב שולחן המועצה, ולכן, כפי שהצהרתי בעבר, חמישים אחוז מהמקומות הריאליים ברשימה שלנו יהיו שמורים לנשים".
קראו גם:
חבר המועצה אלעד שמעונוביץ, שיתמודד בבחירות עם עמיתו רן שגב ועם מתמודדות נוספות, אומר כי הגדלת מספר חברי המועצה מעידה על חשיבות עבודתו של חבר המועצה.
"מספר החברים גדל יחסית לגודלה של העיר, שצומחת ומתפתחת, ועלינו, חברי המועצה, לתת את השירות הטוב והיעיל ביותר", אומר שמעונוביץ, "וכשליחי ציבור, המטפלים במאות פניות ובקשות של תושבים, חשוב שיהיו יותר כוחות במועצה".
"למי שלא יודע, חבר המועצה אינו מקבל שכר על עבודתו. כל מה שאנחנו עושים הוא לטובת התושבים, ולכן חשוב שמספרנו סביב שולחן המועצה יגדל".
בחירות במספרים
102 אלף תושבים
70 אלף בעלי זכות בחירה
21 חברי מועצה