אנשי המועצה האזורית חבל מודיעין, שחלק מיישוביה סמוכים לשטחים פתוחים וליערות, משיקים בימים אלה קמפיין שמטרתו העלאת המודעות לכניסתן של חיות בר לשטחי היישובים.
1 צפייה בגלריה
צבוע שנדרס בחבל מודיעין
צבוע שנדרס בחבל מודיעין
צבוע שנדרס בחבל מודיעין
(צילום: יוסי בן שועה)
הסוגיה הפכה לנושא מדובר כי בתקופה האחרונה נרשם תיעוד של חיות בר כמו חזירי בר, תנים, שועלים ואפילו צבועים שחדרו ליישובים.
הסיבה: ריבוי טבעי גבוה שלהן ומחסור במזון, שהוביל את בעלי החיים להיכנס ליישובים, בעיקר בשעות הלילה, ולחפש מזון, לרוב בפחי האשפה של בתי המגורים.
קראו גם:
כניסת בעלי החיים ליישובים מטרידה את אנשי המועצה בשל מספר סיבות, שהראשונה בהן היא הסכנה כי אחת החיות תהיה חולה בכלבת ותבוא במגע עם כלבים, מה שיגרום להדבקה, ואפילו להפצת המחלה.
כדי להימנע מכך, וכדי להוריד את מפלס החרדה של התושבים, עדכנה הנהלת המועצה את הנחיותיה בנושא, והסבירה לתושבים כי פעולותיה מתואמות עם אנשי רשות הטבע והגנים (רט"ג).
כך, למשל, מתבקשים התושבים שלא להתקרב לחיות הבר, "גם לא למטרות צילום", וזאת משום ש"האכלה מכוונת והתיידדות עם חיות בר עלולות להפחית מחששן הטבעי מבני אדם, ולעודד את התקרבותן למקומות יישוב".
עוד מתבקשים התושבים שלא להשאיר מזון ומים לחיות הבית מחוץ לבתים, ולהאכיל את הכלבים והחתולים בשעות היום בלבד.
דרישה נוספת מהתושבים היא לדאוג כי כל שקיות האשפה יוכנסו לתוך מיכלי האיסוף, ובנוסף יש לאתר ולטפל בנזילות מים, לאחר שבמספר מקרים תועדו חזירי בר שנמשכו לקרקע הלחה בה הצטברו המים, ונברו בה כדי לחפש מזון.
"זה המחיר שאנחנו משלמים על לגור בטבע", אומר רענן לביא, המתגורר במושב כפר דניאל הסמוך ליער בן שמן, "אבל באמת שחשוב להיות עירני. אצלנו היה מקרה של חזירי בר שנכנסו לרחוב והבהילו את הילדים, ואמנם החזירים לא אמורים להזיק, אבל חשוב להיזהר. פרט לכך, חיות הבר לא אמורות לאכול את האוכל שלנו. זה עלול לפגוע בהן, ולכן חשוב שכולם יקפידו על כל הכללים".
כל העדכונים - חדשות מודיעין