עידן קוניארסקי, 17, תושב מודיעין ותלמיד כיתה י"ב בתיכון מו"ר בעיר, הוא לא עוד נער רגיל. שישה ימים בשבוע הוא מתאמן, בעיקר ברכיבה על אופניים, בכביש ובשטח, ובשעות שבהן רוב החברים שלו עדיין ישנים, הוא כבר בחוץ, באוויר הפתוח, בחורף הגשום ובקיץ החם.
2 צפייה בגלריה
"רוכבים בכל תנאי מזג אוויר". עידן קוניארסקי
"רוכבים בכל תנאי מזג אוויר". עידן קוניארסקי
"רוכבים בכל תנאי מזג אוויר". עידן קוניארסקי
(צילום: יריב כץ)
ההשקעה העצומה שלו הביאה אותו לפני שלושה שבועות לזכות במקום הראשון במרוץ האופניים סובב כנרת, מירוץ כביש מפרך למרחק של 60 ק"מ, כשהוא חוצה את קו הסיום כמעט דקה ‑ הפרש עצום במונחים של רכיבת אופניים, לפני הרוכב שהגיע אחריו, וכל זאת בקטגוריית הג'וניורס לנערים עד גיל 18.

משחייה לטריאתלון

במועדון הרכיבה בו מתאמן קוניארסקי מזה שלוש שנים הוא נחשב, על אף גילו הצעיר, לרוכב קשוח ומיומן, שעתידו עוד לפניו.
ביום ראשון השבוע, יום המנוחה היחיד של קוניארסקי מאימונים, פגשנו אותו לשיחה על חייו של ספורטאי צעיר, על כל המשתמע מכך.
"אני עושה ספורט מגיל מאוד צעיר", הוא מספר. "התחלתי בגיל עשר, בכמה שנים של שחייה, ואז עברתי להתאמן בטריאתלון, שזה שילוב של שלושה מקצועות ‑ שחייה, רכיבה וריצה, אבל בשלב מסוים עזבתי את התחום, כי פשוט הייתי במקום שבו לא הרגשתי שאני משתפר, המסגרת לא התאימה לי, אז הרפיתי קצת".
"לקבוצה של בן איינהורן הגעתי בשנת 2018, והאימון הראשון היה מאוד קשה, אני אפילו זוכר שחזרתי הביתה בוכה, כי זו לא הייתה קבוצה של מתחילים והמאמץ היה אדיר".
מאחר שהבין כי עליו להתחזק כדי לחזור לקבוצה בכושר טוב יותר, החליט קוניארסקי להתאמן במסגרת עצמאית, אבל גם באותה התקופה הוא לא הוריד את עצימות האימונים.
"התאמנתי לבד, התחריתי בטריאתלון מבלי להתאמן בצורה רצינית, אלא בשביל הכיף, ובסך הכל עשיתי עשרה טריאתלונים", הוא מספר.
"אחרי השנה הזו, הבנתי שאני צריך מסגרת מתאימה שתוכל לקדם אותי, וחזרתי לקבוצה של בן, ואז דברים נראו אחרת. הרגשתי יותר חלק מהקבוצה, גם כי זו הייתה תחילת עונה והיו לא מעט מצטרפים חדשים, ונכנסתי לקבוצה של תלמידי כיתות ט' עד י"ב. היינו עשרה ילדים בקבוצה, והתחלנו להתאמן לאט־לאט. בהדרגה העומס עלה, והתחלתי להתחרות, והנה, מפה לשם, אני עושה את זה כבר שלוש שנים".

2 צפייה בגלריה
רוכב בשטח
רוכב בשטח
רוכב בשטח
(צילום פרטי)

אל מרוץ סובב כנרת, שהוא חלק מתוכנית האימונים של מועדון הרכיבה שלו, הגיע קוניארסקי לאחר הכנה ממושכת ומתישה.
"זה מרוץ בו לוקחים חלק למעלה מ־7,000 איש. יש מקצה עממי ומקצה תחרותי, ואני הייתי כמובן במקצה התחרותי", הוא מסביר.
קוניארסקי ועוד קרוב ל־70 מחברי מועדון הרכיבה שלו הגיעו לצפון בלילה שלפני, ביצעו את ההכנות הנדרשות, וכבר במהלך המרוץ הוא הרגיש לדבריו שזה עומד להיות יום מוצלח. "רכבנו בהתחלה כדבוקה. הרגשתי ממש טוב, היו לי כוחות, ופרצנו, במה שנקרא 'קבוצת בריחה', משאר רוכבי המסלול, פחות או יותר באמצע הקפת הכנרת", הוא משחזר. "היו לי אנרגיות להמשיך עד הסוף, והבנו, עם הזמן שעבר, שהפער הולך וגדל, ולקראת הסוף גילינו שהבריחה עובדת לנו כמו שצריך, ולכן גם הגעתי ראשון בקטגוריה, בפער של 58 שניות מהרוכב השני בקבוצת הגיל שלי. זה הרגיש מצוין לעמוד בראש הפודיום".
"יש לי שאיפות גבוהות. בגלל זה אני עושה את מה שאני עושה, ומשקיע המון. אני מכוון לרמות הגבוהות ביותר"

השכמה ב־4:30

על מנת להגיע להישגים, מקפיד קוניארסקי על תוכנית אימונים מפרכת ומורכבת, מציאות שרבים מבני גילו יתקשו להתמודד איתה, בוודאי במקביל ללימודיהם בתיכון.
"אני מתאמן שישה ימים בשבוע, אימוני רכיבה בכל יום, ואני מגיע ל־18 עד 20 שעות רכיבה בשבוע", הוא מספר. "אנחנו רוכבים בכל תנאי מזג האוויר, לא מבטלים אימונים בגלל גשם או קור, ומן הסתם בהתחלה זה קשה ולא מבינים למה עושים את זה, אבל בסופו של דבר עושים מה שצריך".
אתה קם בשעה 4:30 בבוקר לרכיבה. איך מחזיקים אחר כך מעמד בכיתה?
"באים לקראתי בבית הספר, אבל זה לא כזה פשוט, כי בסופו של דבר אני צריך לעשות את כל הדברים, ויוצא לי להפסיד ימי לימוד, ואני מתאמץ להשלים לבד את מה שאני מחסיר, למרות שזה לא קל".
אז למה בעצם אתה עושה את זה?
"אני נהנה ‑ מהסביבה, מהחברים בקבוצה, מהמאמנים המאוד מקצועיים. יש אווירה מעולה ורכיבה היא המון עבורי. זה ספורט שקשור מאוד לגישה שלך, ואם אתה סובל באימונים התוצאות יהיו בהתאם, ואם אתה נהנה, אז אתה תשתפר".
ואיך אתה מתחזק את הגוף ונמנע מפציעות?
"פציעות הן חלק מהספורט, אבל אופניים הוא ספורט שפחות נפצעים בו, ואני לא הראשון והאחרון שנפצע, ומתי שצריך אני נעזר במאמן ובבעלי מקצוע. מדי פעם אני מבצע עיסוי רפואי, ואני עושה לא מעט אימוני כוח שעוזרים במניעת פציעות". כמו כל נער אחר בגילו, העוסק בפעילות ספורטיבית המצריכה השקעה רבה ותמיכה של הסביבה, קוניארסקי מודע לחשיבות הנושא.
"זה ספורט שקשור מאוד לגישה שלך, ואם אתה סובל באימונים התוצאות יהיו בהתאם, ואם אתה נהנה, אז אתה תשתפר"
"ההורים מאוד מעורבים, אבא גם רוכב, ואמנם אין לנו כמעט זמן לרכוב יחד, אבל זה מאוד עוזר לי, וכמובן שההורים מממנים את העיסוק, שהוא לא ממש זול.
"גם החברים בבית הספר מבינים ומעריכים, אבל באופן טבעי רוב החברים שלי הם מקבוצת הרכיבה, ומתי שאפשר אני פוגש את החבר'ה מבית הספר". וכעת, אחרי שהגיע להישג משמעותי במרוץ סובב כנרת, מקווה קוניארסקי להמשיך להתקדם.
"יש לי שאיפות גבוהות. בגלל זה אני עושה את מה שאני עושה, ומשקיע המון", הוא מסכם. "אני מכוון לרמות הגבוהות ביותר, להתחרות בחו"ל, אני חושב שתמיד צריך לשאוף ליותר".

"גאים על ההישג"

בן איינהורן, מאמנו של עידן, צופה לו עתיד מבטיח: "עידן הוא בין הרוכבים הראשונים מאז הקמת הקבוצה. הוא לוקח חלק פעיל בפעילויות הקבוצה לאורך השנים: תחרויות, אימונים, ואף נסיעה למחנה תחרויות ואימונים של המועדון בבלגיה בקיץ האחרון.

קראו גם:

הוא ילד חרוץ, מתמיד ומשקיע באופן מעורר השראה. הוא דוגמה ומופת לערכי המועדון ולחבריו, לוקח את הספורט והאופניים כדרך חיים. התוצאה במרוץ סובב כנרת האחרון היא תוצר אחד מבין הפירות הראשונים הרבים שאנחנו יודעים שעידן ישיג גם בהמשך בתחום האופניים.
אנחנו מאד גאים בו על ההישג ושמחים על כך.
אני מאחל לעידן הצלחה בהמשך הדרך ובתחרויות הקרובות העונה בארץ ובחו"ל".

סובב כנרת

אורך מקצים: 10, 31, ו־61 ק"מ
קטגוריות: ג'וניורס בנים (עד גיל 18), נערות (עד גיל 17), בוגרים ובוגרות
מספר משתתפים כולל (עממי ותחרותי): כ־7,000 איש