בשבוע שעבר ציינו ברחבי העולם ובישראל את יום הנינג'ה העולמי של מתקני האתגר והכוח שכבשו מיליונים בעולם, בעיקר הודות לתוכניות המשדרות את תחרויות הנינג'ה במקומות שונים, הזוכות לפופולריות רבה.
1 צפייה בגלריה
"תהליך מדהים של העצמה". מאמני מתחם הנינג'ה
"תהליך מדהים של העצמה". מאמני מתחם הנינג'ה
"תהליך מדהים של העצמה". מאמני מתחם הנינג'ה
(צילום: צחי קראוס)
מי שציינו השבוע את היום החגיגי במודיעין, היו עשרות מתאמני מתחם הנינג'ה המקומי, הנמצא במע"ר, שהגיעו למתחם כדי להתאמן, להתחרות ולהביע הזדהות עם מתאמנים רבים אחרים בכל העולם.
במתחם הנינג'ה במודיעין, שעם בעליו נמנה גם חבר מועצת העיר שחר מי־און, מתכוננים לאירוע חגיגי נוסף שיתקיים במהלך החודש הקרוב – ציון שנה לפתיחת המתחם, המושך אליו מתאמנים ומבקרים מהעיר ומיישובים אחרים באיזור המרכז, ואפילו ממקומות רחוקים יותר.
אחד הדברים הייחודיים המאפיינים את המתחם הוא שיש בו איזור המיועד לילדים ונוער בעלי צרכים מיוחדים, בו בוצעו התאמות כדי שגם מי שמוגבלים בתנועה מבחינה פיזית או קוגניטיבית, יוכלו לקחת חלק בחוויית הפעילות המיוחדת.
"במתחם יש שני מתחמי משנה, האחד לבוגרים והשני לילדים ולנוער", מספר מי־און. "יש לנו גם קירות טיפוס, וגם קירות נינג'ה, האחד לגובה של 2.5 מטרים, והשני לגובה של 4.73 מטרים".
בידיעה כי ברצונם לאפשר גם לבעלי צרכים מיוחדים לחוות את התרגול הפיזי, החליטו מקימי המתחם להוסיף אביזרים שיאפשרו שימוש חופשי כמה שיותר לבעלי מוגבלויות שונות.

קראו גם:

פרט לעובדה שהמתחם נגיש לכיסאות גלגלים, החל מחניית המתקן ועד למתקני השתייה, הוקם עבור בעלי הצרכים המיוחדים מתקן פעילות אליו הם יכולים להתחבר בעזרת רתמה מיוחדת, המחזיקה אותם באוויר, ובאמצעותה הם יכולים לעשות כמעט כל דבר, כמו למשל להתקדם בתנועה תוך אחיזה בטבעות בידיהם.
"האימונים כוללים תכנים פדגוגיים שאושרו בקריטריונים של משרד החינוך ‑ נושאים כמו מסוגלות, דימוי עצמי, התמודדות עם כישלון וניצחון, וכל אלה מועברים לילדים על ידי מאמנים מוסמכים, מה שהופך את הפעילות כאן לבעלת ערך מוסף", מספר מי און. "פועלת אצלנו גם מועדונית של נוער בסיכון".