פנייה של כמה מחברי קהילת יוצאי מדינות חבר העמים המתגוררים במודיעין לחברי סיעת "מודיעין חופשית" במועצת העיר, הביאה להעלאת הצעה לסדר בנושא חגיגות ה"נובי גוד" ‑ ראש השנה האזרחית ‑ ברחבי העיר, כפי שנהוג ברשויות רבות בארץ.
קראו גם:
במספר ערים באיזור השפלה והמרכז, כמו למשל בראשון לציון, חולון ובת ים, מציבות העיריות עץ אשוח במרכז העיר או בסמוך לבניין העירייה כאות הזדהות עם יוצאי מדינות חבר העמים.
"במודיעין אין התייחסות לחג שלנו וזה מתסכל", אומר אלכס בליצקי, תושב העיר. "חגים כמו המימונה וחג הסיגד ליוצאי אתיופיה נחגגים בעיר בכל שנה, ואותנו משום מה השאירו בצד, ואנחנו מקווים שהגישה תשתנה. הגיע הזמן אחרי 30 שנה מתחילת העלייה מברית המועצות".
בהצעה למועצת העיר שהגיש בשבוע שעבר חבר המועצה איתי אלמוג־בר, ביקשו חברי סיעת מודיעין חופשית כי הנהלת העירייה תפעל לציון החג, למשל באירוע הרמת כוסית עם חברי הקהילה, בקונצרט או בהקרנת הספירה לאחור של השנה על מסך ענק, כמחווה כלפי תושבי העיר.
"בעיר ישנם אלפי תושבים דוברי רוסית", נכתב בהצעה, "והיה נכון לחגוג את נובי גוד כמסר של הכרה בתרבות ובמנהגים של חלק לא מבוטל מאוכלוסיית העיר".
מועצת העיר דחתה את ההצעה, אולם ראש העירייה חיים ביבס הציע לאלמוג־בר לפנות לאגף הקהילה של העירייה בנושא.
אנה ז'רוב, שעלתה לישראל מאחת ממדינות חבר העמים ומתגוררת עם משפחתה במודיעין, מקווה שההצעה שהועלתה תוביל למהלך שיגביר את המודעות לחשיבות ציון חג הנובי גוד בקרב יוצאי מדינות חבר העמים בעיר.
ז'רוב סבורה כי היעדר מידע ודעות קדומות משפיעים על מקבלי ההחלטות לפעול בנושא.
"אחת הבעיות היא חוסר הבנה של משמעות החג עבור יוצאי חבר העמים, כמו למשל השיח על כך שמדובר בחג שמזוהה עם נוצרים וגויים", אומרת ז'רוב. "עבורנו מדובר בחג חשוב, אותו ציינו במקומות בהם נולדנו וגדלנו ללא קשר לזהות הדתית שלנו. נובי גוד היה עבורנו, כיהודים במדינות חבר העמים, החג הכי משפחתי, יום בו הרגשנו שייכים לחברה בה אנחנו חיים. בניגוד למשל לחגים קומוניסטיים מובהקים, למשל כמו 1 במאי, נובי גוד היה חג לאומי שכולם לקחו בו חלק".
"חגים כמו המימונה וחג הסיגד ליוצאי אתיופיה נחגגים בעיר בכל שנה, ואותנו משום מה השאירו בצד, ואנחנו מקווים שהגישה תשתנה"
לדברי ז'רוב, היא וחבריה המתגוררים בעיר נוהגים לציין את החג מדי שנה.
"אנחנו קבוצה של כמה משפחות שחוגגות את כניסת השנה החדשה יחד", היא אומרת. "גם הילדים שלנו, שנולדו פה והם ישראלים בכל מובן המילה, חוגגים איתנו את החג, ויודעים שב־1 בינואר הם לא הולכים לבית הספר ושיחכו להם מתחת לעץ האשוח מתנות לחג. אין פה עניין של נצרות, אלא מנהג של שנים, מסורת שחברי קהילת מדינות חבר העמים לשעבר מבקשים להמשיך ולקיים.
"לצערנו, לא נעשה פה כמעט כלום במהלך השנים, וזה למרות שהנהלת העירייה מציגה את העיר כליברלית, חופשית ושוויונית", אומרת ז'רוב.
מהעירייה נמסר: "אגף קהילה מקיים פעילויות לטובת צרכי הקהילות השונות בעיר. בתשובה להצעת חבר המועצה, המליץ ראש העירייה, כי אם הקהילה מעוניינת לקיים אירוע לכבוד הנובי גוד, היא מוזמנת לפנות למנהלת אגף קהילה לתיאום הפעילות".
עוד חדשות מודיעין