עד לפני שלושה חודשים נהנה יגאל מזרחי, 52, ממודיעין משגרה רגילה, גם אם לא קלה מעת לעת. הוא היה בעל תפקיד בכיר בחברת הייטק, שימש בין השאר כדירקטור לתמיכה בלקוחות, חי בזוגיות ונהנה מקשר קבוע וחם עם בנותיו ובנו (17, 20, 22, 25).
2 צפייה בגלריה
"אפשרות להחלמה". יגאל מזרחי
"אפשרות להחלמה". יגאל מזרחי
"אפשרות להחלמה". יגאל מזרחי
(צילום: קובי קואנקס)
אלא שחייו התהפכו ברגע לאחר שהתבשר כי הוא חולה בסרטן הלבלב, סרטן אלים במיוחד.
אולם למרות הבשורות הקשות והימים המורכבים שאחרי הגילוי, החליט מזרחי כי הוא לא מתכוון לוותר בקלות על החיים.
בשבוע שעבר, לנוכח התפתחויות בעניין מחלתו הקשה, הושק עבור מזרחי קמפיין מימון המונים ברשת, שמטרתו לגייס סכום של 450 אלף שקלים, שיאפשר לו קבלת טיפול מציל חיים בגרמניה.
מי שמסייעת למזרחי, בני משפחתו וחבריו לקדם את הקמפיין, הנמצא באתר giveback.co.il תחת הכותרת "יחד למענך", היא חברת מועצת העיר לשעבר עדי מן, הידועה כמי שפעילה מאוד בניהול קמפיינים מסוג זה.
את המיזם הנוכחי הובילו חברי קהילת "יחד מודיעין", עמותה חינוכית־קהילתית שהוקמה בשנת 2000, וכוללת אלפי חברות וחברים תושבי העיר.
בשעות הבוקר של יום שני שעבר, התבשר מזרחי כי הקמפיין לגיוס התרומות למימון טיפוליו בגרמניה השיג את יעדו, תוך 11 שעות בלבד. בשורה זו שימחה אותו מאוד, והעניקה לו רוח גבית, בדיוק ביום בו החל סדרה שנייה של טיפולים כימותרפיים: "אני בהלם, זה נותן לי המון כוח. זה מאוד משמח אותי, לא האמנתי שנגיע ליעד כל כך מהר, וזה בעיקר מעניק לי שקט נפשי בהיבט הפיננסי, לנסוע לטיפולים, ואין לי יותר מדי דאגות בנושא הזה".

גרורות באיברים פנימיים


"החיים מתנהלים על קו דק מאוד", מספר מזרחי, "ואם עד לפני שלושה חודשים הייתי בכיר בחברת הייטק, הפכתי בבת אחת לחולה סרטן במצב מתקדם, שלב ארבע, שזה אומר שיש לי כבר גרורות בחזה, בריאות ובבטן".

2 צפייה בגלריה
"האפשרות היחידה היא לקבל טיפול בגרמניה". יגאל מזרחי
"האפשרות היחידה היא לקבל טיפול בגרמניה". יגאל מזרחי
"האפשרות היחידה היא לקבל טיפול בגרמניה". יגאל מזרחי
(צילום: קובי קואנקס)

"המצב הלא פשוט הזה שינה באופן טבעי את שגרת חיי. עשיתי 'סטופ' לחיים, ומיד עם הגילוי יצאתי לחופשת מחלה והתחלתי בטיפולי כימותרפיה אגרסיביים מאוד".
מזרחי גילה כי הטיפולים מתישים את הגוף, ובמקרה שלו אף החמירו מעט את מצבו הכללי.
"הטיפולים, שנמשכו כחודש וחצי, לא ממש עזרו", הוא אומר. "לצערי, המחלה, לפי מה שנראה, אפילו קצת החמירה ולא נעצרה, ובתקופה האחרונה הייתי בשלב של הפסקה של חודש וחצי בין סדרת טיפולים אחת לשנייה, אותה התחלתי בשבוע שעבר".

הפטנט: חיסון


אולם על אף מצבו הלא פשוט, גילה לאחרונה מזרחי כי יש מעבדה רפואית ייחודית בגרמניה, בה יכולים להציל את חייו.
"כשאתה מקבל הודעה כמו שקיבלתי העולם מתהפך בשנייה, ואתה בטוח שסיימת את חייך, ופתאום עברתי מאפס תקווה לאפשרות להחלמה"
"מרכזים רפואיים בישראל המטפלים בחולי סרטן, מכל סוג שהוא, ממליצים לחולים לבצע בדיקות מעבדה נוספות כדי לנסות לברר מה הסוג הספציפי של הסרטן, והחלטתי ללכת על זה", הוא אומר. "במסגרת הבדיקות שעשיתי, שבוצעו ונותחו במעבדה בגרמניה, התגלה שיש לי מוטציה של סרטן הלבלב שהיא מאוד שכיחה, ונחשבת גם למאוד אלימה, מתפשטת מאוד מהר בגוף, ומאחר ובישראל אין פתרון למוטציה הזו, האפשרות היחידה שלי היא לקבל את הטיפול במעבדה בגרמניה".
בדיקות שביצעו בני משפחתו, שכללו מחקר יסודי, העלו כי אחוז גבוה ממי שקיבלו את הטיפול המדובר במעבדה, החלימו לחלוטין מהסרטן, וחזרו לנהל חיים רגילים.
"המעבדה הזו פיתחה פטנט, חיסון ייעודי עבור כל חולה בהתאם לביופסיה ולבדיקות הדם שהם קיבלו, ובתום תהליך הפיתוח, החולה נזקק לסדרה של חיסונים", מסביר מזרחי. "זו נקודת האור שאליה אנחנו מכוונים, ולכן התחלנו את הקמפיין לגיוס הכספים, כי הטיפול ארוך ומצריך כעשר נסיעות לגרמניה וקבלת טיפול ותרופה אחת לחודש.
"ידוע לנו על ישראלים שקיבלו את הטיפול הזה ונרפאו מסרטן, ובגלל זה חשוב לנו מאוד להגיע לשם, יש לנו הוכחות שזה עובד".

פתאום יש תקווה


ועד שייסע, מזרחי משתדל בימים אלה לנצל כל רגע אפשרי למנוחה.
"המטרה שלי היא להישאר חזק עד שיאשרו לי את הטיפול, ואם הכל יתנהל כמו שצריך, ניסע לגרמניה בחודש הבא", הוא אומר. "אהיה שם כמה ימים ואז אחזור לארץ, ואשוב לגרמניה מדי חודש לגיחות של יומיים‑שלושה, ואחרי כשנת טיפול אני עשוי להיות אדם בריא".
על התמיכה שהוא מקבל אומר מזרחי: "אני מוקף בהמון אהבה, הילדים עוזרים לי מאוד, יש לי חברים שנרתמים, והכל במרחק שיחת טלפון, ואנשי קהילת יחד מודיעין, ועדי מן יוצאת הדופן, מחזקים מאוד".
מטרת הקמפיין הייתה להשיג סכום של 450 אלף שקלים, יעד שכאמור הושג תוך שעות ספורות.
"הטיפול עצמו הוא סביב 280 אלף שקלים, ויש הוצאות מעבר, כמו כרטיסי טיסה, מלון, רכב, מלווה, עלויות שהייה ונסיעה", הוא אומר. "כשאתה מקבל הודעה כמו שקיבלתי, העולם מתהפך בשנייה, ואתה בטוח שסיימת את חייך, ופתאום עברתי מאפס תקווה לאפשרות להחלמה".
למרות מצבו הפיזי הלא פשוט, שומר מזרחי על מצב רוח חיובי: "הטיפולים התישו אותי, ולסרטן יש תופעות לוואי קשות, שאחת מהן היא שהוא מפרק לך את החלבונים, אז אני עם בטן נפוחה וללא שרירים.
"אני משתדל לעשות סיבוב קצר בשכונה מדי יום, לאכול ארוחת בוקר מסודרת, ובעיקר לנוח, כמה שאפשר.
"ה'סטייט אוף מיינד' הוא שאנחנו יוצאים מזה, וקודם כל לחשוב חיובי כי אחרת אתה נגמר. שמענו על אנשים שנסעו למכון ונרפאו, ואני מקווה ומאמין שגם אני אעבור את התהליך הזה".

סרטן הלבלב


כ–500 מקרים חדשים מתגלים מדי שנה

קראו גם:

שכיחות: ממוקם במקום שביעי אחרי סוגי סרטן אחרים
נפוץ יותר בקרב גברים לעומת נשים
פורסם לראשונה: 07:38, 20.03.23