היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות מנהלת בימים אלה חקירה נגד תושב מודיעין, לאחר שבחיפוש שבוצע בדירתו בעיר אותרו לאחרונה למעלה מ־1,500 פריטים היסטוריים, רובם הגדול מטבעות, חלקם נדירים.
מסביב למודיעין יש אתרי מורשת רבים, מתקופת החשמונאים ועד התקופה הרומית, ומעת לעת מאתרים אנשי השטח של רשות העתיקות סימנים של ניסינות שוד וביזה באתרים אלה, אולם הרכוש הרב שנמצא בידי תושב העיר, הפתיע אפילו את ותיקי רשות העתיקות.
לדברי מנהל רשות העתיקות, אלי אסקוזידו, ייתכן שחלק מהפריטים הרבים שאותרו בדירת החשוד נגנבו מאתרים בתקופה האחרונה, וזאת לנוכח סימנים שאנשי רשות העתיקות יודעים לזהות.
על פי הודעה שפרסמו אנשי הרשות, בין הפריטים שאותרו בבית החשוד ישנם גם מטבע מימי המרד הגדול ברומאים לפני כ־2,000 שנה, מטבעות מימי מרד בר־כוכבא, תכשיטים עתיקים ופריטים רבים אחרים שנגנבו ככל הנראה מאתרי עתיקות.
עוד דווח, כי בחיפוש שבוצע בדירתו של החשוד בביזה, אותרו מעטפות שבאמצעותן התכוון על פי החשד לשלוח מטבעות לכתובות בחו"ל, דבר המעיד על צעדיו של האיש בכוונה לבצע סחר בלתי חוקי בפריטים העתיקים.
על פי חוק, אסורה ביזה של אתרי עתיקות, ועל כל אחד מאזרחי המדינה המוצא פריטים שעשויים להיות היסטוריים ובעלי ערך ארכיאולוגי, לדווח על כך מיד לרשות העתיקות או למשטרה.
ההערכה היא כי בתוך שבועות אחדים, כשתסתיים חקירת המקרה, יגישו אנשי הלשכה המשפטית של רשות העתיקות כתב אישום נגד החשוד.
"יש מסביב למודיעין עשרות אתרים, חלקם מוכרים וחלקם פחות", מספר פעיל סביבה תושב העיר, "וכל מי שעושה קצת עבודת מחקר יכול להגיע אל האתרים האלה".
"מי שיש לו אומץ מעז להגיע לחלק מהאתרים, בעיקר כאלה שידוע שלא נחפרו בצורה יסודית, ולחפור במקום, בדרך כלל באישון לילה. מקומם מאוד שדברים כאלה קורים, אבל לרשות העתיקות אין די כוח אדם כדי לבצע סיורים קבועים בשטח, ואם תופסים מישהו זה רק בזכות מידע מודיעיני או רשלנות של מבצע הביזה".
כל העדכונים - חדשות מודיעין