למען הסביבה והדורות הבאים

מירי דה פריס, 50, תושבת מודיעין, נשואה ואם לשניים, מטפלת בעזרת בעלי חיים, פסיכותרפיסטית Outdoor ובעלת קליניקה פרטית במקלט הקופים בכפר דניאל, עובדת עם קשישים דמנטיים שורדי שואה במסגרת "מרכז אלה" ופעילת סביבה
2 צפייה בגלריה
מירי דה פריס
מירי דה פריס
מירי דה פריס
(צילום: קובי קואנקס)
קראו גם:
מי שמכיר את דה פריס, אחת ממקימות עמותת "תושבים משפיעים במודיעין" ‑ עמותה של תושבי העיר והאיזור למען הסביבה ‑ וגם חברת הוועד המנהל בו, יודע שהאישה הזאת נמצאת פחות או יותר בכל מקום.
במהלך השנים האחרונות מובילים חברי העמותה שורה ארוכה של מאבקים למען הסביבה, ודה פריס, יודעים כולם, תמיד תהיה שם, בין הראשונים להתנדב, לסייע ולפעול בשטח.
בשנה החולפת הפכה פעילותה של דה פריס למשמעותית ביותר, בשעה שחברי העמותה עשו מאמצים רבים לרתום לצידם כמה שיותר מתושבי העיר, במטרה לפעול במספר מישורים, ובראשם המאבק להצלת עמק הצבאים שבצפון־מזרח העיר, הפעילות נגד הקמת תחנת המשנה לחשמל בסמוך למחסום מכבים, והצגת התנגדויות בנושאי סביבה ואקלים לפני אישור תוכנית המתאר של העיר, מד/2040 – תוכנית שלטענת הפעילים לוקה בפגמים רבים לצד חוסר מחשבה על הסביבה.
דה פריס גם מוכרת כפעילה מרכזית במקלט הקופים הישראלי, בו שוהים מאות קופים מסוגים שונים מכל רחבי העולם, החיים במתחם גדול המשמש להם מרכז הצלה ושיקום, בין השאר משום שחלק גדול מהם יצאו ממעבדות מחקר או הוחזקו בתנאים קשים בניגוד לחוק.
בשבוע שעבר השיקה דה פריס מיזם מרגש הקשור למרכז, כאשר בשיתוף פעולה עם "העמותה למען החבר הוותיק" של המועצה האזורית חבל מודיעין‑שוהם, נפגשה עם גמלאים תושבי האיזור, שהכינו משחקים עבור הקופים.
דה פריס נפגשה עם הקשישים במועדון גיל הזהב של המועצה, סיפרה להם על פעילות מרכז ההצלה, וביחד עם חברי המועדון הם הכינו לקופים משחקים מותאמים, המורכבים מצינורות גומי ומאביזרים נוספים.
"תודה על הבחירה בפעילות שלי וההערכה שלה", אומרת דה פריס, "מבחינתי, זו לחלוטין בחירה בנציגה של אלה הנאבקים למען הטבע, בעלי החיים והשטחים הפתוחים. זו המשמרת שלנו, ולמען הדורות הבאים אנחנו לא מתכוונים לוותר. יש לי מנטרה שכזו, שאני מקפידה לחזור ולשנן לעצמי בכל פעם ‑ שעלינו לזכור תמיד שהשמיים, האדמה, האגמים וההרים לא ניתנו רק לבני האדם, הם ניתנו גם לבעלי החיים, לציפורים, לדגים ולכל מי שנשימה באפו".

חינוך להכלה ולשלום

ד"ר יוספה טביב־כליף, 43, תושבת מודיעין, נשואה ואם לשלושה, אשת אקדמיה ומחקר
בעוד אצל רבים מאיתנו השנה החולפת דשדשה בגלל מגיפת הקורונה, הרי שעבור ד"ר טביב־כליף הייתה זו שנה משמעותית, מלאת עשייה ופעילות בתחומים שונים.
2 צפייה בגלריה
ד"ר יוספה טביב־כליף
ד"ר יוספה טביב־כליף
ד"ר יוספה טביב־כליף
(צילום: קובי קואנקס)
"בנובמבר האחרון התחלתי לנהל את 'התוכנית לקידום מגוון והכלה' באקדמיה, המשותפת לבית הנשיא, המועצה הארצית להשכלה גבוהה (מל"ג) וקרנות שונות", מספרת ד"ר טביב־כליף. "תמיד אהבתי לעסוק בחברה האזרחית, ולכן אני פעילה בארגונים לשינוי חברתי, לרבות ארגונים פמיניסטיים. אני מגיעה מעולם הנשים, תמיד הייתי שם".
לד"ר טביב־כליף תואר ראשון בספרות עברית וחינוך, תואר שני בסוציולוגיה של החינוך ותואר דוקטור בסוציולוגיה של החינוך – תחומים ותארים שאותם רכשה בשנות לימודיה באוניברסיטה העברית בירושלים, שם היא גם מרצה בבית הספר לחינוך.
"כאשת אקדמיה וחינוך, אני משמשת חברת סגל בחוג ללימודי חינוך במכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין בירושלים, חברת הנהלה בשדולת הנשים, חברת הנהלה בקרן החדשה לישראל, וחברה בפורום המייעץ בענייני מגדר לעיריית מודיעין – גוף שיזמה והקימה חברת המועצה לשעבר עדי מן".
ד"ר כליף־טביב, שנולדה בקיבוץ מדרך עוז שבעמק יזרעאל, שמחה השנה לשמוע כי אנשי האיזור בחרו בה להיות חברה באגודת הידידים של המועצה האזורית מגידו, בתחומה ממוקם הקיבוץ.
פרט לעבודת המחקר הרבה שהיא מבצעת בשנתיים האחרונות, פרסמה ד"ר טביב־כליף שני ספרים: האחד מבוסס על עבודת הדוקטורט שלה ועוסק במסלולי חיים של צעירים בישראל מנקודת מבט אתנית ומעמדית.
השני יושק בקרוב וכתוב באנגלית ‑ תוצאה של מחקר של נשות אקדמיה מהאוניברסיטה העברית, העוסק בסיפורי חיים של יזמי שלום ישראלים ופלסטינים.