התארגנות יפה של תושבים ברחוב עמק בית שאן במודיעין שנמאס להם מכך שאין הפרדה במקור של פסולת אורגנית, הובילה להקמת קומפוסטר שכונתי שבנו בעצמם.
1 צפייה בגלריה
הקומפוסטר הקהילתי
הקומפוסטר הקהילתי
הקומפוסטר הקהילתי
(צילום: איתי הכהן)
קראו גם:
קומפוסטר הוא מתקן מיחזור לפסולת אורגנית. ניתן להשליך אליו בכל יום את שאריות המזון שמהוות כ- 50% ממשקל האשפה שאנחנו מייצרים. עם הזמן מתקבל קומפוסט (דשן) טבעי שאפשר להשתמש בו לגידול צמחים. שאריות המזון עוברות בתוך הקומפוסטר תהליך טבעי של פירוק (קומפוסטציה) באמצעות חרקים קטנים, תולעים ומיקרו-אורגניזמים שונים.
איתי הכהן תושב מודיעין, מורה למתימטיקה באמצעות אוריגמי במרכז העשרה למחוננים בירושלים, וחבר בתנועת "המרד להכחדה" שנלחמת בהתחממות הגלובלית, מספר: "עד היום הייתה הפרדה של הזבל האורגני בפחים החומים. לפני כמה חודשים אמרו שהכל נאסף לאותה מזבלה וזה די עיצבן את העירייה שהפסיקו את ההפרדה ובצדק מבחינה מסוימת.
"לי זה מאוד לא ברור איך אפשר להתייחס ככה לזבל. כל זבל בעיני הוא לא באמת זבל. זה חומר שאפשר לעשות ממנו משהו ובאופן הזה אפשר להפחית פסולת. ברגע שלקחו לי את הפח החום, אפילו את האשליה שעושים משהו, אמרתי 'אני אכין קומפוסטר בגינה האחורית של הבניין'. בדיוק השכנים החליטו לעשות גינה קהילתית ושתלו כמה ירקות וצמחי תבלין. אמרתי אני אתחיל לעשות להם קומפוסט קהילתי. בדיוק למדתי איך עושים את זה בקורס בחווה האקולוגית 'חוה ואדם'".
הכהן בנה את הקומפוסטר בעבודת נגרות תוך כמה שעות והתחיל להפעיל אותו. "הוא עובד מצוין החל מחודש יולי, חודשיים פלוס", הוא מספר. "זה ממש נהדר. השכנים שמים שם את הזבל האורגני. אני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר פעיל. הרעיון הוא שיהיו שניים כאלה. אני מתכוון לבנות עוד אחד. העיקרון שאחרי שאחד מתמלא צריך לתת לו להתבשל ארבעה חודשים ואז משתמשים בשני. הרעיון שיהיה תמיד אחד פעיל ואחד נח. זה לא עושה שום ריח ולא מביא ג'וקים. זה קורה אם לא מתפעלים את זה נכון. הזבל שלנו עולה לעירייה כסף. אם יורד החומר האורגני, זה חוסך הרבה כסף".
כל העדכונים - חדשות מודיעין