בחלומותיה של ליטל ברנע כיכבו בעבר – לא, לא טיסות סביב העולם ומלונות מפוארים – אלא חסות. כן, הירק שמייצג אווירת טבע, אורח חיים מקיים ומחשבה על הסביבה.
ברנע לא רק חלמה אלא גם הגשימה. אחרי שלמדה את תחום החקלאות ההידרופונית, הקימה במושב בית נחמיה חממה לגידול חסות ועשבי תיבול.
קראו גם:
ליטל (36) ורון (31), הורים לבת שנתיים וחצי, החליטו במהלך חופשת הלידה של ליטל, שהם מוכרחים לעשות משהו טוב לסביבה, ויפה שעה אחת קודם:
"החלטנו לעשות שינוי בחיים כדי לגדל את הבת שלנו קרוב לאדמה, ובלי לעבוד 300 שעות בחודש", אומרת ליטל. "אני למדתי ראיית חשבון ועבדתי במחלקת כספים בהייטק ולרון הייתה חומוסייה מצליחה במודיעין.
"בחופשת הלידה שלי רון סגר את העסק והצטרף לחלום הירוק שלי: להקים חממה הידרופונית ולגדל חסות, סלרי, סלק, מנגולד, כוסברה, חרדל וגן עדן של ירוקים. כך חזרנו למושב ולמשק של ההורים ושינינו את אורח החיים".
חקלאות הידרופונית תופסת יותר ויותר מקום. החקלאים בתחום, שרובם צעירים יחסית, משתתפים ביניהם פעולה. בניגוד לדור שמגדיר את עצמו כעובדי אדמה וחקלאים, הם רואים את עצמם גם כאנשי עסקים.
הקמת החממה ההידרופונית כרוכה בהשקעה גדולה, ובני הזוג הסתייעו בקרן נתן: קרן ללא מטרות רווח, שהוקמה על ידי נתן (נייתי) קירש, נדבן ציוני יהודי, שמעודד יזמים נטולי אמצעים כספיים לבנות עסקים חדשים בישראל ולהניע את כלכלתה. ההלוואות הניתנות הן עד 240 אלף שקלים ללא ריבית והצמדה.