עמותת "התקשרות זוגית", לתמיכה בזוגות שבהם אחד מבני הזוג חילוני והשני דתי, החלה לפעול לאחרונה במודיעין. העמותה הוקמה לפני מספר שנים על ידי בני הזוג עמי ואביטל ברעם, תושבי מושב גימזו, שהקימו את העמותה במטרה לתמוך בזוגות שעברו משבר שעברו בחיי הזוגיות שלהם על רקע זה.
1 צפייה בגלריה
מפגש הזוגות במודיעין
מפגש הזוגות במודיעין
מפגש הזוגות במודיעין
( צילום פרטי)
קראו גם:
המפגש הראשון של ששת הזוגות ה"דתילונים" (שילוב המילים דתיים וחילונים) התקיים לפני כשבועיים בדירת בני הזוג עמית ואריק בראון בעיר, ומטרתו היתה להשיק את הסדנה המשותפת לחיזוק המשפחות החוות אתגרים על רקע "פער אמוני".
"ההתכנסות היתה מפגש ראשון ומרגש שעלה מתוך צורך של לא מעט זוגות בעיר לקבל תמיכה בכל הקשור ליחסיהם בתקופה מורכבת זו", מסביר ברעם. "מזה שנים אנחנו עורכים בגימזו מפגשים של זוגות 'דתילונים' מרחבי הארץ, והבנו שבגלל שהאתגרים של הזוגות האלה הם יומיומיים, כדאי לייסד קהילות מקומיות, כמו זו שהוקמה כעת במודיעין".
פעילות הקהילה תתמקד במפגשים שבועיים שבמהלכם ישתפו הזוגות חוויות וישמעו משאר הזוגות על דרכי ההתמודדות שלהם עם המצב, כשאת התמיכה המקצועית לזוגות יעניקו בני הזוג ברעם.
עמית בראון, שאירחה את המפגש הראשון: "במפגש עצמו העלו הזוגות אתגרים שונים שיש להם בחיי הזוגיות, ושמענו סיפורים שונים על קשיים שחווים זוגות שאחד מהם דתי והשני חילוני. ימי שבת לדוגמה הם ימים מאתגרים לזוגות כמונו. אני דתייה שחזרה בתשובה ובעלי חילוני, ואם עכשיו נוכל להיפגש בימי שבת עם זוגות שחווים דברים דומים, נוכל לעזור לעצמנו כבני זוג וכהורים לילדים".
לדברי ברעם, פרט לששת הזוגות שהשתתפו במפגש הראשון, הגיעו אליו פניות מזוגות אחרים המבקשים להצטרף לפעילות, הכוללת מפגשים, סדנאות, מעגלי שיח, והקמת קהילה שחבריה נפגשים מעת לעת, כולל בחגים ובשבתות.
"העובדה שהזוגות רואים שיש משפחות נוספות כמוהם, היא התרופה הטובה ביותר", מסכם ברעם. "ברגע שאחד מבני הזוג חוזר בתשובה או יוצא בשאלה, בני הזוג מרגישים שהם היחידים שמתמודדים עם הסיטואציה, והמפגשים האלה, שהם שלב ראשון ולא תמיד פשוט, הם הדרך הראשונה שיש לעבור".