תחרות כזו לא היתה מעולם במודיעין: בתחילת החודש הבא, ימים ספורים בלבד לאחר יום העצמאות, תיערך תחרות אכילת בשר בין קרניבורים במסעדת "חצות" במע"ר, שבבעלות בני משפחת אגמי.
התחרות, שזכתה לתואר: "המעורב הפרוע", על שם המעורב הירושלמי שבני משפחת אגמי מתמחים בהכנתו מזה עשרות שנים, כוללת שני שלבים ‑ חצי גמר שיתקיים ב־7 במאי, והגמר הגדול, שייערך ב־17 במאי. להרשמה אליה, דרך דף הפייסבוק או האינסטגרם של המסעדה, יש רק תנאי אחד: שיש לכם קיבולת לאכול כל כך הרבה בשר.
הסניף: ממחנה יהודה למודיעין
"אנחנו משפחה של אנשים שעושים מעורב ירושלמי כבר למעלה מחמישה עשורים, ככה שזה בדם שלנו", מסביר אורן אגמי, מי שבמידה רבה עומד מאחורי הרעיון, הרווח במזללות המבורגרים ונקניקיות בארצות הברית. "אבא שלי ואחיו מיכאל הקימו את העסק, שהביא לעולם את המעורב הירושלמי, והאמת היא שהמסעדה ההיא הפכה לאבן דרך בתרבות הירושלמית, והתבססה כמוסד קולינרי בעיקר בזכות המעורב שלנו. מדי שבוע מגיעים למסעדה סלבריטאים רבים, פוליטיקאים בכירים, אנשי ספורט, ועוד רבים מהבראנז'ה הישראלית".
אגמי מנהל את המסעדה במודיעין ביחד עם אביו, אברהם, ושני אחיו, חיים וספי. המסעדה היא למעשה גרסה מחודשת של המותג הירושלמי הנושא במשך עשרות שנים את אותו השם, ופועל ברחוב אגריפס בשוק מחנה יהודה במרכז הבירה.
על סוד קסמו של המעורב הירושלמי המשפחתי, שאגמי בטוח שמשתתפי התחרות ישמחו לטעום, הוא אומר: "מדובר בחוויית בישול מיוחדת, הכנה של מעורב על פלאנצ'ה רותחת בחום של 250 מעלות, כאשר כל המרכיבים מתובלים בתבלין המיוחד והסודי של המקום, מה שנותן להם צבע, ארומה וטעם שאין שני להם".
ההשראה: תחרות "הטורף הגדול"
"הראש שלי עובד כל הזמן במחשבה איך לעשות דברים לא רגילים, שימשכו לקוחות ויעזרו לנו להפיץ בציבור את המסעדה הנהדרת והמיוחדת שלנו", אומר אגמי. "חוץ מזה שאני אוהב לחשוב מחוץ לקופסה. למעשה, מאז הפתיחה של העסק לא עשינו שום פרסום מיוחד, פשוט כי אנשים הגיעו כי שמעו עלינו מפה לאוזן, וחשבתי שתחרות אוכל היא רעיון טוב והזדמנות להראות מה יש אצלנו".
במטרה להפיק אירוע כמה שיותר מוצלח, שימשוך חובבי בשר מכל רחבי העיר וגם מחוצה לה, החליט אגמי לשלב ידיים עם אחר מחבריו הטובים, מייסד ומנהל קהילת "קרניבורים אורגינל" בישראל, דניאל בלילתי.
"דניאל, חבר יקר, כבר עזר לי וייעץ לנו בנושא הזה בעבר, כשבשנת 2019 קיימנו בהמבורגרייה שהייתה למשפחה בירושלים את תחרות 'הטורף הגדול', וזה היה מוצלח מאוד, אז החלטנו לשחזר את התחרות הזו פה בעיר, בצורה מעט שונה, גם עכשיו צמוד ליום העצמאות".
הגמר: אוכלים קילו בשר
בתחרות צפויים להשתתף 50 גברים, שירכשו את הזכות להיות חלק מהאירוע בקנייה של שובר בסך 50 שקלים, אותם מגדיר אגמי, "דמי רצינות".
"התחרות די פשוטה, והיא כוללת חמישה מקצים של עשרה מתמודדים, והמתמודד שמסיים ראשון את הפיתה, שמלאה במעורב הירושלמי שלנו, עולה לשלב הגמר", מסביר אגמי.
בגמר, הוא מבטיח, יהיה "קרנבל מטורף של אכילת בשר", כשבשלב זה הפיתה שתוגש תהיה גדולה הרבה יותר מזו שבשלב חצי הגמר, ובתוכה יהיה לא פחות מקילוגרם שלם של מעורב ירושלמי. "הגמר יהיה אירוע יוצא דופן של אכילת בשר, וכל מי שיגיע ייהנה גם ממסיבה של ממש ‑ מוזיקה עם די.ג'יי, כשהמטרה היא לא רק תחרות הבשר, אלא גם לעורר את המע"ר", אומר אגמי. "קצת למנף את העיר, שיהיה פה קצת יותר צבעוני, שאנשים יגיעו ויידלקו".
הפרס בו יזכה הזוכה שווה למדי, וכולל חופשה זוגית באיסטנבול שבטורקיה ‑ חמישה ימים וארבעה לילות ‑ כולל ארוחות ואטרקציות שונות.
לנשים: "רק" 220 גרם בשר
מאחר שלנשים קשה להתחרות בקצב האכילה של גברים, הודיעו אנשי מסעדת חצות כי בערב הגמר הם יקיימו תחרות אכילה נוספת, המיועדת לנשים.
האמיצות שיירשמו לתחרות, שתכלול אכילה של המבורגר מבית היוצר של מסעדת "ג'וזף", הפועלת בעיר מזה כעשור ושייכת גם היא לבני משפחת אגמי, יצטרכו לסיים במהירות הגדולה ביותר לחמניה ובתוכה המבורגר במשקל 220 גרם.
חמש הנשים שיסיימו ראשונות את קציצת הבשר יזכו בפרסים, כשהזוכה במקום הראשון תקבל שוברי קנייה בסך 2,000 שקלים.
קראו גם:
המעורב הפרוע:
5 מקצים
50 מתמודדים
הגמר: 1 ק"ג מעורב ירושלמי למשתתף