אנשי האגף לשירותים חברתיים בעיריית מודיעין כינסו לאחרונה את הוועדה המיוחדת בתחום דיור ותעסוקה לתושבי העיר בעלי צרכים מיוחדים, וזאת במטרה להציג תוכנית פעולה נדרשת רב־שנתית בנושא היערכות העירייה והארגונים השונים הפועלים בעיר בתחום.
את הישיבה ניהל מחזיק תיק השירותים החברתיים, חבר מועצת העיר עמיעד טאוב, הפעיל בנושא מזה שנים רבות. את הנתונים המעודכנים, שנאספו במשך שבועות, הוא הציג ביחד עם ראש האגף לשירותים חברתיים, מרינה שדה.
במפגש נכחו אנשי העירייה, נציגי ארגונים ועמותות, והוצגו במהלכו נתונים שונים, שהדגישו את הצורך החשוב בהיערכות העירייה בנושא.
הנתונים מתייחסים לשלושת האוכלוסיות הנזקקות לשירותי דיור ותעסוקה, וכוללות שלוש רמות של מי שמוגדרים כבעלי צרכים מיוחדים: תושבים הזקוקים לפעילות שיקומית, לוקים באוטיזם, ומי שסובלים ממוגבלות שכלית־התפתחותית.
על פי הנתונים, במהלך שנת 2022 היו רשומים באגף לשירותים חברתיים 1,259 תושבים מהעיר הנזקקים לסיוע, נתון המשקף גידול משמעותי במהלך השנים האחרונות (661 בשנת 2017, ו־820 בשנת 2019).
נכון להיום פועלות בעיר 25 דירות מגורים המופעלות על ידי העמותות ניצן, גוונים, שקל ויוזמה, ובית אלו"ט המשמש למגורי מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. על פי הנתונים, 58 מתושבי העיר מתגוררים ביחידות דיור אלה. מספרם הכולל של דיירי יחידות אלה הוא 121, ובפועל, 63 מהדיירים מגיעים מרשויות מקומיות אחרות מחוץ למודיעין.
נתונים נוספים מתייחסים למספר התלמידים בחינוך המיוחד בעיר, בני הגילאים שש עד 21, הסובלים מאוטיזם, שמספרם נכון לימים אלה עומד על 279.
"הנתונים ברורים, ומחייבים אותנו להיערכות מסודרת מאוד", אומר טאוב, "ומסיבה זו בדיוק כינסנו את הוועדה לאחד הדיונים החשובים ביותר בתחום השירותים החברתיים.
קראו גם:
"הדיון הזה הביא אותנו להתחלת העיסוק בפיתוח מענים ושירותים עירוניים עד לשנת 2040 ואפילו 2050, בחשיבה על כל שלב, כולל על השלב שחלק מהזקוקים לסיוע יישארו ללא הוריהם, שיילכו מן העולם בשיבה טובה".