mynet דיווח בשבוע שעבר על הסערה שהתעוררה בעקבות מכתב גינוי ששלח ראש העירייה, חיים ביבס, לרב קהילת רמב"ם במודיעין, חייא בן חמו, לאחר שהוא חתם על מכתב התמיכה ברב יגאל לווינשטיין שכינה את קהילת הלהט"בים "סוטים". בקרב חברי מועצת העירייה היו כאלה שתקפו את ביבס על המהלך, ואחרים הביעו תמיכה בו. בימים האחרונים גם חבר האופוזיציה אבי אלבז הביע תמיכה בביבס.
רב במודיעין קורא לשינוי הגישה כלפי הומואים נערים מתלוננים: מוכים בגלל נטייתנו המינית
גם איילה כץ, אמו של ניר כץ ז"ל שנרצח בברנוער, הגיבה השבוע לדברים. "היהדות שלי", היא אומרת, "זו שלמדתי בגבעתיים החילונית של שנות ה־60 וה־70, היא יהדות שבבסיסה 'ואהבת לרעך כמוך', היא יהדות מכילה, מקרבת ולא מבזה. רבנים רבים כותבים, כאשר אינם עוסקים בקהילה הגאה, על שוויון ואהבת הבריות כערכים מובילים ביהדות. לצערי בחודשים האחרונים מראה לי מתקפה של רבנים על הקהילה הגאה כי היהדות שלהם אחרת לגמרי, בעיקר כאשר מדברים או כותבים על הקהילה הגאה.
"אז למה זה כל כך עצוב? כל רב משתלח ומבזה, פוגע קודם כל באנשי קהילתו שלו. בכל קהילה נמצא אנשים מהקהילה הגאה, בכל מגזר ובכל תחום. גם אם הם מסתירים זאת מהסביבה, הם שם. דמיינו לעצמכם כי עליכם היו אומרים שאתם, בגלל מאפיין אחד שלכם, הורסים את האנושות, לא מוסריים, חולים, ושאפשר לטפל בכם. עצוב כי ראייה חד מימדית מעוותת את רוח היהדות".
כץ הוסיפה, כי "להיות להט"ב זו לא בחירה, ו'לצאת מזה' זה רק כלפי חוץ במרבית המקרים. קצת חמלה, על עצמנו, על האחרים, תוכל רק לתרום לחיים כאן בעיר ובחברה בכלל הרבה יותר מהשתלחויות שאינן משיגות כל מטרה שהיא".
במכתב התמיכה מתייחס אלבז לשלושה אירועים - השקת פרויקט "עיר חכמה", מכתב הגינוי של ביבס אל חייא בן חמו, ותגובתו של סגן ראש העירייה ויו"ר עמותת 'סחלבים' שלמה פסי, שדחה את דרישתה של תושבת העיר לקיים במתנ"ס חוגים נפרדים לבנים ולבנות.
"יש קשר הדוק וקו מאחד ומשותף ביניהם", כתב אלבז, "והוא הציביון והאופי החופשיים־ליברליים־פלורליסטיים של מודיעין־מכבים־רעות. 'עיר חכמה' היא ראשית לכל עיר חופשית ונאורה שבה יש מקום לחופש הביטוי ולהשמעת דעות מגוונות, עיר שבה יש שיוויון מלא ושיתוף של גברים ונשים, בנים ובנות, במרחב הציבורי בכל התחומים".
לדבריו, "לא יתכן שחלק לא מבוטל של 'רבנים' קיצוניים יסיתו נגד הקהילות הרפורמית, המסורתית/קונסרבטיבית, או הלהט"בית, או כל קהילה נאורה אחרת, רק בגלל שהמנהגים שלהם אינם מוצאים חן בעיני 'הרבנים'".
והוא הוסיף: "אנו מגנים כל הסתה, שיסוי ואמירות קיצוניות שמשמעותן היא אלימות מילולית מסוכנת והתרת הרסן כלפי קהילות שנוהגות על פי אמונתן. אנו תומכים בקהילות שתורמות באופן מלא לקידומה של מדינת ישראל, קהילות שאינן סוחטות את כספי הציבור, ואינן פוגעות או מזיקות לאיש. בשמי ובשם חברי עמותת 'מודיעין חופשית' אני רוצה לתמוך, לשבח ולחזק את ידיהם של ראש העירייה, חיים ביבס, ושל סגן ראש העירייה, שלמה פסי, על עמידתם האיתנה למיגור ולדחייה של כל ניסיון להקצנה דתית בעיר, ולשמירת צביונה של מודיעין כעיר חופשית, חילונית, ליברלית, פלורליסטית ואיכותית, שהיא עיר חכמה ונאורה בזכות תושביה האיכותיים".