בניגוד להבטחת העיריה: הורים באמי"ת נדרשים לשלם אלפי שקלים על הלימודים. שנים חיכו לרגע הזה בציבור הדתי בעיר. במשך כל השנים הורגש חסרונו של תיכון דתי עירוני במודיעין אשר ייתן מענה חינוכי לתלמידים המתגוררים בעיר.
בואו להצטרף לעמוד הפייסבוק של "ידיעות השפלה"
אחד הגורמים לכך היה התשלומים הגבוהים הנדרשים עבור הלימודים באולפנא ובישיבות. כעת, משנהרו רבים אל תיכון אמי"ת החדש אשר פתח את שעריו בתחילת שנת הלימודים, מגלים ההורים כי מדובר שוב בהוצאה משמעותית של אלפי שקלים. באסיפת הורים שהתקיימה בשבוע שעבר נדרשו ההורים לחתום על הוראת קבע על סך של לא פחות מ־5,000 שקל לשנה עבור מסגרת עירונית.
במכתב שקיבלו ההורים תחת הכותרת 'אם אין קמח אין תורה' פורטו העלויות הנוספות ללימודים בהן 2,900 שקל עבור תיגבור תורני, 406 שקל עבור סמינריונים, ו־450 שקל נוספים עבור תוכניות העשרה.
"הרעיון היה לפתוח אלטרנטיבה ציבורית לתושבים הדתיים בעיר", אומרת אם לילדה בכיתה ז'. "והנה שוב דורשים מאיתנו סכומים עצומים. בעיריה הבטיחו לנו שמי שלא רוצה לא יהיה חייב לשלם, וכעת מתברר שאין כזאת אפשרות, וכולנו חייבים לשלם. קוראים לזה תל"ן ושולחים את היד עמוק לתוך הכיס של כולנו".
עיריית מודיעין מסרה כעת, חודש לאחר פתיחת שנת הלימודים, גירסה אחרת לחלוטין מזו שפורסמה בחודשי הקיץ, ובה נאמר כי "כנהוג בכל בתי הספר העל יסודיים־הממ"דים, גם במודיעין־מכבים־רעות לומדים מעבר לשעות הלימוד הרגילות עד שעות אחר צהריים. בנוסף, התלמידים מקבלים במסגרת יום הלימודים הארוך לימודי העשרה ולימודי קודש.
"נוסף על כך, במהלך השנה בית הספר יוצא לסיורים לימודיים וסמינריונים לימודיים רבים מעבר למקובל. שעות הלימוד הנוספות והרכב הפעילות השנתית, חורגים מהתקציב הרגיל המוקצה לבתי הספר, ועל כן יש צורך בתשלום גבוה מבתי הספר התיכוניים, כאשר מחיר זה נעשה בתיאום וביידוע ההורים ובהתאם להנחיות חוזר מנכ"ל משרד החינוך, ועל פי נהלי החינוך הממ"ד במשרד החינוך. חשוב לציין כי המחיר הינו נמוך משמעותית מזה הנגבה בבתי ספר דומים ברחבי הארץ".
עוד נמסר כי "בבית הספר יש ועדת הנחות וועדת מלגות שעיקר ייעודן לסייע למשפחות בעלות קושי כלכלי לממן את שכר הלימוד".