בשורה טובה למטיילים, ולכל מי שרוצה לעשות קפיצה קטנה אל הטבע הסובב את מודיעין, ולגלות מקום יפה וגדוש בהיסטוריה. בימים האחרונים הסתיימו העבודות על הקמת השביל המונגש בגבעת התיתורה.
מדובר בשביל ייחודי אשר סובב את גבעת התיתורה, ומשולבים בו ממצאים ארכיאולוגיים מרתקים שנמצאו על הגבעה ובאיזור. כל זה בליווי הסברים על כל ממצא.
אולי יעניין אתכם:
בעיריית מודיעין מציינים כי העבודות התקיימו לאחר בקשת "פורום הנגישות העירוני" המתכנס אחת לשלושה חודשים, על מנת לשפר את הנגישות ברחבי העיר, ובו חברים מתנדבים פעילים תושבי העיר יחד עם גורמי המקצוע בעירייה.
העבודות התקיימו בהובלת מחלקת אחזקת תשתיות באגף התשתיות בעירייה וכללו מילוי בורות, הידוק תשתית הקרקע ושיפור הנגישות בגבעה, כך שכולם יוכלו לבקר בה, אנשים עם מוגבלויות ומשפחות עם עגלות תינוקות, באופן נוח.
הנגשת גבעת התיתורה בוצעה במסגרת פרויקט עירוני נרחב לפני כשבע שנים, בשיתוף עם רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים וקק"ל. במסגרת התכנית הוקם שביל סובב גבעה שמאפשר לסייר בין הממצאים הארכיאולוגים בגבעה, אשר גם הם הונגשו לקהל הרחב.




