החל מחודש מרץ, הצהרונים הפרטיים ברחבי הארץ מצאו את עצמם מחכים להנחיות ממשרד הבריאות ופיקוד העורף, כיצד יוכלו לחזור לעבודה.
קראו גם:
בעת הסגר במרץ ועד לאמצע מאי נסגרו הצהרונים לפי ההנחיות, ובספטמבר הם פתחו את שנת הלימודים וכעבור שבועיים שוב נכנסו לסגר.
כבר חודשים שלאלפי הילדים הרשומים לצהרונים הפרטיים אין פתרון לאחר שעות הלימודים, שמסתיימים החל משעה 12:45, לפי המתווה. ההורים צריכים לחזור לעבודה, ולבעלי הצהרונים הפרטיים אין אפשרות לפתוח את הצהרון, כי המתווה של הצהרונים בבתי הספר לא מותאם לצהרונים הפרטיים.
בעלת צהרון פרטי ממודיעין מספרת שבחודש מרץ, כאשר החליטו על סגר, מיד נשמעה להנחיות וסגרה את הצהרון. "אחרי פסח המשק החל להיפתח לאיטו, אך אף אחד לא דן בעניין הצהרונים הפרטיים. לבסוף חזרנו עם החוגים והחינוך הבלתי פורמלי. ביולי‑אוגוסט לא ניתן אישור לקייטנות אז חזרנו בספטמבר, וכעבור שבועיים שוב יצאנו לסגר. ומאז אין איש שדן בענייננו".
לדבריה, היא ניסתה לבדוק מול משרד הבריאות ופיקוד העורף, אך ההודעות מהם סותרות, לא חד־משמעיות ומבלבלות. "הצהרונים הציבוריים קיבלו מתווה ואני, בעלת צהרון ביתי, קטן, אינני יכולה לאסוף ילדים מכיתות שונות, כי אז אני עוברת על החוק. הילדים הגדלים אצלי הם קבוצה קבועה מ־1 בספטמבר ועד 30 ביוני. בדיוק כפי שאחים נפגשים אחרי בית הספר בבית".
היא חשה תסכול רב מהמצב. "מצד אחד ההורים שרשמו את ילדיהם לצהרון שלי עומדים כמוני, חסרי אונים. ומצד שני יש אישור לחוגים, יש אישור לפתיחת קניונים וחנויות. הילדים מתערבבים שם ללא שום קפסולה. ודווקא מקום שמשמש בית קבוע לילדים הזקוקים לכך, שמאפשר להורים לחזור לעבוד - סגור. ללא שום תאריך יעד".
היא סבורה שהמאבק של הצהרונים הפרטיים הוא נגד חוסר ההכרה בהם. "צהרון פרטי הוא עסק חיוני. הוא מאפשר לי להתפרנס כעצמאית, הוא מאפשר לי לשלם מיסים למדינה, הוא מאפשר להורים לחזור למעגל העבודה. ולפני הכל הוא מהווה מסגרת בלתי פורמלית לילדים שזה להם בית שני. כל מה שאני מבקשת זה אישור. אישור לעבוד באופן חוקי והגיוני. לא רוצה מענקים ולא הקלות. רק לעבוד".
"אני את הצהרון שלי אסגור בסוף שנת הלימודים הנוכחית, הספיקה לי קורונה אחת כדי להבין שרק החזקים במשק ישרדו"
בעלת צהרון נוספת ממודיעין מסכימה כי בסגר הראשון, כאשר התחילו לדבר על חזרה לשגרה, אף אחד לא נתן את הדעת על מסגרות החינוך הפרטיות. "כולם חזרו לעבוד אבל אותנו שכחו מאחור. אף אחד לא חשב שצריך לתת את אותם פתרונות לילדים וההורים אחרי שעת הגן/בית ספר".
הנזקים הכלכליים לדבריה, עצומים. והסגר השני, מאפשר יותר אך לא עבור מפעילי הצהרונים שממשיכים להיפגע כלכלית.
"כל עוד אין לנו מתווה, ההורים לאט לאט נוטשים את הצהרונים הפרטיים לטובת הצהרונים של בתי הספר והגנים. אני את הצהרון שלי אסגור בסוף שנת הלימודים הנוכחית, הספיקה לי קורונה אחת כדי להבין שרק החזקים במשק ישרדו ולא שווה להיות עצמאי במדינת ישראל".
ממשרד הבריאות נמסר: "הצהרונים הפרטיים יכולים לפעול ובתנאי שעומדים בתקנות החינוך. כפי שכתוב בתקנות: 'תלמידים המשתתפים בצהרון, ישהו באותה קבוצה קבועה שעמה שהו בשעות הלימודים. ניתן לצרף יחד תלמידים לקבוצת צהרון קבועה משתי קבוצות קבועות ככל האפשר, ולכל היותר משלוש כיתות אורגניות, ובלבד שמספר התלמידים בקבוצה זו לא יעלה על 28. הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על צהרון לתלמידים בכיתות א' ו־ב''. כלומר בכיתות א'-ב' אין אפשרות לערבב קבוצות בצהרון".
עוד חדשות מודיעין