פורים בפתח ולכבודו בחרתי פינוק מתוק וכפול. חטיף טוגנים מתוקים לצד משקה קקאו מבושם. מעין צ'וקולטה בייתית עם קינמון ומעט סחלב, שמוסיף סמיכות מרככת. שניהם יחד הם שילוב נכון ומחבק לחג השנה.
2 צפייה בגלריה
חטיפים מתוקים
חטיפים מתוקים
חטיפים מתוקים
(צילום פרטי)

החטיפים הם מעין עוגיות או סוג של טוגנים דקיקים, קלילים, פריכים ומתפצחים. יש אינסוף דרכים צורות ושמות לסוג הזה של קינוח מסורתי מהמטבח האיטלקי (וגם הפולני, רוסי, יווני, בקיצור, חובק עולם). עם הבצק הנכון הם סופגים מעט מאוד שמן, וכל שנותר הוא לפזר אבקת סוכר ולהתמכר.
מתאים גם למשלוח מנות, המנהג המקסים של חודש אדר.


חטיפים מתוקים


חומרים לכ 40-50 יחידות
500 גרם קמח – כדאי לבחור בקמח המכונה 00 או קמח פסטה: נוח לעבודה ברידוד וסופג מעט שמן
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
רבע כוס רום (50 גרם)
שליש כוס שמנת מתוקה (50 גרם)
כף וחצי סוכר (40 גרם)
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
קליפה מלימון אחד
קליפה מתפוז אחד
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מערבבים את הקמח הסוכר, המלח וגרידות הלימון והתפוז.
מוסיפים את הנוזלים: השמנת, הרום והביצים הטרופות קלות ולשים עם וו לישה.
מוסיפים את מחית הווניל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה וממשיכים בלישה ידנית.
מעבדים לכדור, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לנוח שעה לפחות. כמה שעות או לילה יעשו לו טוב.

קראו גם:

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק דק ככל שאפשר, עובי של מ"מ. מכשיר להכנת פסטה מקל על התהליך אבל הרידוד פשוט. אם מתקשים פשוט כדאי לתת לבצק לנוח כמה רגעים והוא מתמסר בקלות.
בעזרת חותכן (גלגלת משוננת) יוצרים רצועות מאורכות. בכל ריבוע יוצרים חיתוך במרכז. מתקבלים ריבועים מאורכים עם חתך במרכז. למראה חינני יותר אפשר ללפף כלפי פנימה ולייצר סלסול.
מטגנים בשמן עמוק. הטיגון די מהיר, עד להזהבה קלה. חשוב שהשמן יהיה חם במידה, שמן חם מדי ישרוף את הרקיקים. עם שמן קר מדי הם ייצאו לחים וספוגי שמן.
מעבירים למסננת או מגש עם נייר סופג. בהגשה מפזרים אבקת סוכר. אפשר להשביח עם אבקת סוכר וניל או אבקת סוכר וקינמון.

2 צפייה בגלריה
חטיפים מתוקים ומשקה קקאו
חטיפים מתוקים ומשקה קקאו
חטיפים מתוקים ומשקה קקאו
(צילום פרטי)

משקה קקאו מבושם

(צ'וקולטה ביתית)

חומרים ל 4-5 מנות
כוס חלב איזה שאוהבים, בעיניי חלב רגיל 3% או חלב שיבולת הכי מתאימים
כוס מים
3 כפות קקאו איכותי משובח
2 כפות אבקת סחלב או קורנפלור מהול בחצי כוס חלב קר עד לקבלת מרקם חלק בלי גושים
2 שקיות סוכר וניל – אפשר לשחק עם הסוכר, להוסיף או להפחית לפי הטעם, או החליף בממתיק שאוהבים
מקל קינמון
לבעלי התעוזה: מעט מי ורדים
ההכנה:
בסיר קטן מערבבים את החלב, המים, מקל הקינמון והסוכר, מביאים לרתיחה עדינה ומוסיפים את הקקאו (כדאי להעביר במסננת דקה כדי שלא יהיו גושים), מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החלב הקר עם הסחלב ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך.
מוזגים ונהנים.