פסטליקוס ירושלמי כהלכתו, מתכון מסורתי של דניאלה מ'בארוד', בר מסעדה ירושלמי ותיק ששווה להגיע אליו, מקום עם אווירה וקסם מיוחד, אלכוהול, מוזיקה טובה ואוכל ייחודי סמ"ך טי"תי, בקיצור בועה קטנה של שפיות שנותנת במה לאמנים והרכבים מקומיים שמביאים הופעות אינטימיות מיוחדות.
3 צפייה בגלריה
בר מסעדה בארוד בירושלים
בר מסעדה בארוד בירושלים
בר מסעדה בארוד בירושלים
(צילום פרטי)

אגב, ברביעי (20.12) בערב תופיע שם הילה אלפרט, עיתונאית וחוקרת אוכל, שתדבר על האוכל המקומי ותספק הצצה לסירי הארץ.
גילוי נאות: אני מאוד אוהב ומעריך את שתיהן ויש בינינו חברות רבת שנים. שתיהן סוללות את דרכן שנים רבות בעולם הקולינרי הקשוח, כל אחת בדרכה המיוחדת והחד־פעמית, ואני מפרגן להן בכל ליבי.
הפסטליקוס הוא בעצם מאפה ספרדי ירושלמי זהוב במילוי של בשר טחון, שזכיתי להכיר ולטעום עוד מידיה של האמא, שמחה סופר, שהיתה בשלנית.
דניאלה משמרת ומכינה אותם אחד אחד במו ידיה ומגישה לצד סלט קצוץ דק וחמינדוס.

3 צפייה בגלריה
הפסטליקוס של דניאלה
הפסטליקוס של דניאלה
הפסטליקוס של דניאלה
(צילום פרטי)

הפסטליקוס של דניאלה


(36 יחידות)
הבצק:
קילו קמח תופח
2.5 כוסות מים
200 גרם מרגרינה או חמאה
2/3 כוס שמן תירס
קורט מלח
המלית (גומו):
שמן לטיגון
3 בצלים, קצוצים דק
750 גרם בשר טחון (רצוי מנתח פלדה)
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט בהרט
חופן פטרוזיליה קצוצה
150 גרם צנוברים
הציפוי מעל:
ביצה טרופה
שומשום

קראו גם:

ההכנה:
מתחילים בהכנת המלית: מטגנים את הבצל במעט שמן עד זהוב, מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים ומסירים מהאש.
מצננים. חשוב לעבוד עם תערובת לא חמה, בטמפרטורת החדר או קרה.
אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר.

3 צפייה בגלריה
הצצה לסירי הארץ ב'בארוד' הירושלמי
הצצה לסירי הארץ ב'בארוד' הירושלמי
הצצה לסירי הארץ ב'בארוד' הירושלמי
(צילום פרטי)

עוברים להכנת הבצק: ממיסים את המרגרינה עם השמן והמלח עד לסף רתיחה, מכבים את האש.
מוסיפים את הקמח, מצננים מעט ולשים עד לקבלת בצק רך. מחלקים את הבצק לחמש יחידות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק עד לעובי של ס"מ.
בעזרת כוס או שבלונה קורצים עיגולים (בקוטר של 8 ס"מ).
מכל עיגול יוצרים מעין קערית קטנה על כף היד וממלאים במרכזה מעט מהמלית. שומרים על שוליים של כשני ס"מ.
משאריות הבצק יוצרים עיגולים בקוטר מעט יותר גדול מ'קערית' הבצק שמילאנו (אין צורך לדייק בשבלונה - משטחים מעט בידיים), מניחים את עיגול הבצק מעל ל'קערית' הבצק הממולאת, מהדקים את השוליים אל 'המכסה' בצביטות אחת אחרי השנייה לקבלת שוליים מסולסלים.
מסדרים את הפסטליקוס על תבנית עם נייר אפייה. כדאי שיהיה מרחק ביניהם.
מורחים מעט ביצה טרופה מעל יחידה, מפזרים מעט שומשום, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה עד שהן מזהיבות יפה ומתייצבות.