ראש כרובית אחד יכול להשביע משפחה שלמה. פרחי כרובית מטוגנות הם מעדן בעיניי, כזה שאי אפשר לעמוד בפניו.
אישית אני מעדיף אותו עם בשר, אבל הפעם החלטתי לנסות משהו אחר. הכנתי תבשיל ברוטב לימוני חמצמץ ונהדר.
מומלץ עם לחם שחור אחיד. תענוג צרוף.
לביבות כרובית ברוטב לימון
החומרים ללביבות:
ראש כרובית אחד, מחולק לפרחים
כפית כורכום
חבילת כוסברה קצוצה
בצל יבש, מגורר וסחוט
4 שיני שום כתושות
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
כפית כוסברה יבשה
כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי גרוס (לא חובה)
מלח
מעט שמן לטיגון
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
אופן ההכנה:
חולטים את פרחי הכרובית במי מלח וכפית כורכום. מביאים לרתיחה עדינה, מכבים אש ומניחים להתקרר, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. גורסים בעזרת כף או מזלג, לא מועכים אלא חותכים לפיסות גסות.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. אם העיסה דלילה אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח מצה. מניחים בצד לכרבע שעה ונותנים לעיסה להתגבש.
מחממים מחבת עם שמן ובעזרת שתי כפות יוצקים קציצות גבוהות (רצוי לא שטוחות) ומטגנים מכל הצדדים.
הופכים בזהירות עד לקבלת צבע זהוב יפה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מניחים בצד ועוברים להכנת הרוטב.
החומרים לרוטב:
צרור גבעולי סלרי ללא העלים, חתוכים באורך של כ־5 ס"מ
5 שיני שום כתושות
פלפל ירוק מתוק, חתוך לרצועות
שליש כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד (עסיסי) או לפי הטעם
6 פרוסות לימון כבוש
2 כוסות מים רותחים
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
אופן ההכנה:
בסיר שטוח מחממים מעט שמן, מוסיפים את גבעולי הסלרי ואת רצועות הפלפל הירוק ומטגנים על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הלימון הכבוש וממשיכים בטיגון עוד כשתי דקות יחד. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־20 דקות.
מסדרים את הלביבות ברוטב, זו לצד זו, מנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הלביבות יפה וברכות ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.
אפשר גם: להוסיף זיתים שחורים מגולענים, מהסוג המצומק או קלמטה. למי שאוהב חריף, בשלב טיגון הפלפל הירוק המתוק אפשר להוסיף גם חריף.
פרסום ראשוני: 07:42 , 21.11.19