בסיבוב השבועי שלי בשוק ראיתי לפתות צעירות רעננות ויפהפיות בצבעי לבן־סגול. אספתי גם כמה סלקים קטנים, שורשי פטרוזיליה וסלרי וכמובן - שום טרי, שמקשט עכשיו את השוק בתפאורה ריחנית ומסמל את בוא האביב.
כך תכננתי את הסיר שלי - סיר ממולאים, מעין מתנת פרידה וכבוד לחורף המפואר שהיה לנו השנה.
2 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
נכון, לא קל לרוקן שורשים. אבל אם משתמשים בכלים הנכונים זה מצריך הרבה פחות מאמץ ובעיניי שווה את ההשקעה.
כל טעמי השורשים מתמזגים זה עם זה ועם רכז רימונים ולימון. התוצאה ממלאת את הבית בריחות של תקווה.
ממולאי שורש
5-4 לפתות
5-4 גזרים גדולים
3 סלקים קטנים
2 שורש פטרוזיליה
ראש סלרי חצוי וחתוך לפלחים
2 ראשי שום, האחד מפורק (עם הקליפה) והשני חצוי לרוחב
החומרים למלית
חצי קילו בשר טחון
2 כפות אורז
בצל יבש, קצוץ דק
פלפל שחור גס
מלח
3 כפות שמן זית
החומרים לרוטב
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כפות רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים רותחים
מעט שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
אופן ההכנה:
מרוקנים את השורשים, שוטפים ומניחים בצד. אפשר לרוקן בעזרת מכשיר פשוט לריקון קישואים. לפתות וסלקים אפשר לשמור על הראש ולהשתמש לכיסוי אחרי המילוי. יותר עניין של אסתטיקה ויופי הסיר.
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה עד לקבלת עיסה אחידה, ממלאים את השורשים ומניחים בצד.
בסיר שטוח ורחב ועם מכסה מטגנים את הבצל עד שקוף. מוסיפים את הרסק והמים ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים יחד כ־9 דקות.
מסדרים את השורשים הממולאים וביניהם את פלחי שורש הסלרי ואת שיני השום בקליפתן. את הראש החצוי מניחים מעל ובעזרת כף יוצקים מהרוטב ודואגים שכולם יקבלו מהטוב הזה בנדיבות. אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים במידת הצורך.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות עם מכסה או נייר כסף לכשעה. חשוב לנער את הסיר כדי שכולם יספגו מהרוטב. מסירים את הכיסוי או את נייר הכסף וממשיכים לשעה נוספת על חום של כ־140 מעלות.