בילדותי אחד הדברים שהכי אהבתי לעשות היה להתארח אצל סבא וסבתא שלי ביקנעם. להגיע בשביל לחצר המטופחת, הקסומה והפורחת שלהם, שם יכולתי לחזור ולהרגיש שוב את פעימות הלב ואת הנשימה מסתדרת לקצב הטבעי של הדברים כפי שהם אמורים להיות, כמו שבטבע.
היינו יושבות איתם בחצר, סבא עם מגש קילוף הפקאנים על ברכיו נוקש בקצב קבוע עם המפצח ומוציא תחת ידיו המוני חצאי פקאנים שלמים ושמנמנים שיארזו בצנצנות של מלפפונים חמוצים אות אהבה לילדיו ונכדיו האהובים ואת המעטים שנשברו בדרך הוא נותן לנו לזלול בשמחה, וסבתא יושבת עם הרעמה הלבנה הזוהרת שלה ועם סכין קילוף מעוקלת עם ידית שחורה קולפת (ולא מקלפת) לנו, תמיד באיבחת סכין אחת מסולסלת וארוכה, תפוח שילגייה אדום וקצת חולי ופורסת לנו לפרוסות של זהב ואנחנו זוללות - את התפוח, ואז גם את הקליפה.
רסק תפוחים עם פקאנים
מה צריך?
2 תפוחים קלופים ללא ליבות לכל סועד, אפשר ואפילו כדאי לערבב זנים שונים.
מיץ לימון.
פקאנים קלופים.
איך מכינים?
טוחנים בבלנדר את התפוחים עם מיץ הלימון שעוזר במניעת החמצון.
מגישים מקושט בפקאנים.
ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.