עם סיום פסח ושובו של הלחם בחרתי במתכון לפיתות ממולאות, יש כמה גרסאות מילוי. קיבלתי אורגנו משובח אורגני מיוון והכנתי ממנו תערובת חדשה למילוי, אורגנו, סומק ושומשום קלוי. מאוד אהבתי את חיבור הטעמים.

2 צפייה בגלריה
פיתות ממולאות על המחבת
פיתות ממולאות על המחבת
פיתות ממולאות על המחבת
(צילום פרטי)

הבצק פשוט ונעים מאוד לעבודה, קל אך דורש מעט סבלנות לאורך שלבי ההכנה. אפשר להכין הכל מראש בבית עד לשלב הכדורים הממולאים. לקחת בתבנית כשהם עטופים בשמן ולהכין אותם על מחבת לא משומנת.
הפיתות נפלאות כמו שהן וגם כמצע לסלטים למיניהם.
הפיתות נשארות נאות ועסיסיות לאורך כל היום ואפילו ביום שלמחרת, כך שאפשר להכין מראש ולחמם קלות בתנור.


פיתות ממולאות על המחבת


הבצק:
קילו קמח
שליש כוס שמן זית איכותי (אפשר גם שמן רגיל)
כף סוכר
כף מלח
כף שטוחה שמרים יבשים
חצי ליטר מים
ההכנה:
בקערה מערבבים את השמרים עם המים והסוכר ומניחים לכמה דקות בצד.
מוסיפים לקערה את הקמח ומתחילים ללוש עד לאיחוד הבצק, מוסיפים בהדרגה את השמן והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, אוספים אותו לכדור ומניחים בקערה משומנת ומכוסה לחצי שעה. אני אוהב לעשות את זה במיקסר.
מחלקים את הבצק לכדורים, כ-10-12 בערך, ומעבירים לתבנית משומנת היטב. חשוב שכל הכדורים יהיו משומנים היטב מכל הצדדים ויתובלו בשמן בנדיבות (כרבע כוס בערך).
פותחים כל כדור בעזרת הידיים למעין פיתה שטוחה, לא דקה, מניחים במרכז מהמלית ומקפלים כלפי המרכז ויוצרים שוב כדור סגור. מחזירים למגש המשומן כשהפתח כלפי מטה ולמנוחה נוספת של כחצי שעה נוספת.
לאחר המנוחה השנייה מניחים את הכדור הממולא, פותחים בעדינות על משטח משומן בעזרת הידיים ומשטחים עד לקבלת פיתה יפה. מעבירים למחבת חמה עד להזהבה יפה משני הצדדים.
עורמים אחד על השני כדי לשמור על טריות וחום. מכסים במגבת בד, נשמר עסיסי ורך לאורך זמן.

2 צפייה בגלריה
מילוי אורגנו, סומק ושומשום
מילוי אורגנו, סומק ושומשום
מילוי אורגנו, סומק ושומשום
(צילום פרטי)

המילויים:
מילוי אורגנו, סומק ושומשום:
2-3 כפות אורנו יבש (איכותי) אפשר להמיר בנענע יבשה איכותית
2 כפות סומק
3 כפות שומשום קלוי על המחבת
כף מלח
כשליש כוס שמן זית איכותי (אם אין כי קשה להשגה השנה, אפשר להמיר בשמן רגיל.
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת מעין משחה אחידה.

המסורתי - זעתר ובצל
6 בצלים יבשים קצוצים גס
4-5 בצלים ירוקים קצוצים גס (לא חובה)
300 גרם עלי זעתר (רק העלים) כ-2.5-3 כוסות
כף שטוחה סומק
כפית פלפל שחור גרוס
מעט צ'ילי גרוס
מלח
מיץ מחצי לימון
ההכנה:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שקוף מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עוד כשתיים, שלוש דקות.
מוסיפים את עלי הזעתר ואת התבלינים כולל מיץ הלימון, מערבבים בעדינות עוד כמה דקות ומסירים מהאש. מקררים.
עובדים עם מלית קרה שלא תפגע בבצק.

קראו גם:

מילוי בלקני – תערובת גבינות
150 גרם בולגרית קשה או מוצרלה מגוררת
200 גרם ריקוטה מפוררת או חמד
נענע טריה קצוצה גס
5 בצלים ירוקים קצוצים גס
פלפל שחור גרוס

הים תיכוני
חבילת עלי מנגולד חלוטים קלות (כחצי דקה), סחוטים וקצוצים גס
2 בצלים יבשים קצוצים גס
כף נענע יבשה
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת (אפשר להמיר בקשקוול ואפשר גם לוותר על הגבינה)
צ'ילי גרוס
כמה פילטים של לימון קצוצים גס
ההכנה:
מטגנים את הבצלים עד זהוב יפה מוספים את המנגולד החלוט וקצוץ מטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומטגנים כמה דקות נוספות, מסירים מהאש, עובדים עם תערובת קרה.