1. ציוד נכון – זה שיש שבטים בהם אנשים רצים יחפים כל החיים זה טוב ויפה, כשאנו רובצים בסוף היום מול המרקע ורואים עליהם דוקומנטרי. אל תשלו את עצמכם, אם אתם מבצעים פעילות עצימה אתם צריכים ציוד ספורט מתאים, בטיחותי ואיכותי שישמור על הבריאות שלכם ושל הגוף שלכם.
2. התאימו את התזונה לפעילות – פעילות גופנית עצימה ללא התאמה תזונתית נאותה היא כמו לירות לעצמכם ברגל. הגוף שלכם נהיה בריא יותר והכושר הגופני שלכם משתפר דרך שילוב הרמוני של פעילות, תזונה ומנוחה (עליה נדבר בעוד רגע). פגעתם באחד מהשלושה? פגעתם בכושר ובבריאות, וחבל.
3. אל תשכחו לנוח – אורח החיים המהיר שלנו מתבטא לא רק בפעילות גופנית עצימה, אלא לעיתים גם בפעילות עודפת, על רקע סטרס ועודף באדרנלין. המנוחה היא אחד מהסודות הגדולים ביותר של האנשים הבריאים, אז אמצו לעצמכם הרגלי שינה ומנוחה בריאים לצד הפעילות והתזונה שלכם.
4. התאמנו כל יום או בימים קבועים – הבעיה הגדולה ביותר שאנשים שרוצים לשפר את הכושר שלהם זו התמדה. כדי לנצח את זה, חובה לתרגל כל יום מעט, עד שזה הופך להרגל. לאחר מכן רובנו נוכל להקטין את כמות האימונים למספר ימים ושעות קבועים בשבוע, ולהגדיל את עצימות האימון בהתאם.
5. בחרו בתחום הנכון לכם – בחירה בענף המתאים לכם תורמת גם ליכולת ההתמדה, גם לשמחת החיים, וגם לבריאות שלכם לאורך זמן. ביצוע פעילות ספורטיבית בהתאמה למבנה הגוף שלכם זה דבר שיכול למנוע שחיקה ופציעות, מה שמחזיר אותנו לסעיף הראשון, שכן על אתגרים גופניים שונים ניתן כיום להתגבר ולגשר באמצעות ציוד ספורט מותאם, מה שאומר שתוכלו, אולי, לבצע פעילות ספורטיבית שלא מושלמת עבורכם, מבלי לפגוע בגוף.
6. רוצים להגביר? לכו להיבדק – מי שמוצא את עצמו נסחף לתוך הספורט יכול למצוא את עצמו שואף להשתפר עוד ועוד. מצב זה מצריך בדיקות גופניות שונות כדי לדעת את גבולות היכולת הנוכחיות של הגוף שלכם, כדי לא לייצר נזק ולא להעמיד את עצמכם בפני סכנה של פציעה, או אפילו סכנה גדולה יותר. בדיקות שונות ומקצועיות אפשר לבצע במרכזי מדיקס המרכז לרפואת ספורט ופיזיותרפיה.
7. עבדו עם מאמן אישי – ליווי אישי מתאים לכולם, מתחילים ומקצוענים כאחד. שמתם לב שלספורטאים מקצועיים יש מאמן? אז למה לא לכם? אם אתם בתחילת הדרך המאמן יעזור לכם להתמיד ולבנות תוכנית מותאמת בדיוק, כמו גם לפרוץ מחסומים מנטליים ופיזיים שונים. אם אתם כבר עמוק בפנים, המאמן האישי יעזור לכם להיפטר מהרגלי אימון לא טובים שאולי אספתם בדרך, ולשבור תקרות זכוכית ביכולות שלכם.
8. אל תזניחו את הגוף – אם אתם חשים כאב, אי נוחות כלשהי במהלך או בין האימונים, או מרגישים שמשהו לא לגמרי תקין, אל תתעכבו, ולכו באופן מיידי לבדוק במה מדובר. זה יכול להיות שום דבר, אבל זה גם יכול להיות משהו חשוב שדורש התייחסות.
מוגש מטעם: medixlife
פורסם לראשונה: 09:51, 18.08.24