אף אחד מאיתנו לא רוצה להיקלע למצב בו הוא מאבד את יכולתו לעבוד ולהתפרנס בכבוד ולכן רכישת פוליסות ביטוח בעניינים שונים אמורה להבטיח את עתידנו הכלכלי במצבים כאלה. אבל מה קורה כאשר זכויותינו אינן מתממשות? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת על אובדן כושר עבודה.
אובדן כושר עבודה– הגדרה
"אובדן כושר עבודה" הוא מצב שבו אדם מאבד את יכולתו לעבוד, בין אם באופן מלא או חלקי, כתוצאה מגורם בלתי צפוי כמו מחלה או תאונה.
מצב כזה יכול לקרות לכל אחד, כאשר אחד הדברים שאמורים להגן עלינו במקרה כזה הוא ביטוח אובדן כושר עבודה. מטרתו של ביטוח זה היא לסייע לנו להתמודד עם הקושי לכלכל את עצמנו במקרים שבהם יכולתנו לעבוד נפגמת או מושבתת.
כדי לקרוא בהרחבה מידע על אובדן כושר עבודה אנחנו ממליצים לכם להיכנס לאתר משרד עורכי הדין RLAW, משרד המתמחה בתביעות מסוג זה.
סוגי אובדן כושר עבודה
מרבית חברות הביטוח מציעות שלושה סוגי ביטוחים עיקריים המתייחסים למצבים שונים אליהם אדם עלול להיקלע במקרה של אובדן כושר עבודה. הראשון הוא ביטוח אובדן כושר עבודה בסיסי, הנוגע למצב שבו המבוטח אינו יכול לעסוק בשום עבודה שהיא. כמו כן, קיים "ביטוח מקצועי" שמתייחס למצב בו המבוטח אינו כשיר לביצוע עבודות בתחומי עיסוק סבירים המותאמים להשכלתו, להכשרתו ולניסיונו. ישנו סוג נוסף של ביטוח, "ביטוח עיסוקי", המתייחס למצב בו המבוטח לא יכול לחזור לעבודה בה עסק בשנים האחרונות (כלומר, העבודה בה עסק עד למקרה שגרם לאובדן כושר עבודה).
זכויותיו של אדם שאיבד את כושר עבודתו
על פי חוק, לכל עובד באשר הוא עובד יש זכויות המגיעות לו. על אף הזכויות האלה, חשוב להבין שביטוח אובדן כושר עבודה, יזכה אתכם בקצבה בהתאם לאחוזי הנכות התפקודית שלכם ובהתאם לפוליסת הביטוח שאותה רכשתם.
כדי לקבל את הקצבה, עליכם יהיה להוכיח לחברת הביטוח שאיבדם לפחות כ-75% מכושר העבודה שלכם (חשוב לציין – מדובר באחוזי נכות תפקודית ולא באחוזי נכות רפואית)
לכן, כדאי לרכוש פוליסות ביטוח מורחבות שיכסו אתכם גם במקרים של אובדן כושר עבודה חלקי המתחיל מ-25%.
עליכם להביא בחשבון שפוליסות ביטוח רבות כוללות סייגים שונים לזכאות מתגמולים במקרה של אובדן כושר עבודה, כמו מעשים פליליים ושימוש בסמים.
חברת הביטוח דחתה את התביעה? יש מה לעשות!
ברמת העיקרון, כל עוד אתם מבוטחים בביטוח מתאים, אתם אמורים להיות רגועים גם אם אתם מאבדים את כושר עבודתכם. בפועל, חברות הביטוח עלולות לדחות את תביעתכם לזכאות לקצבה מסיבות רבות ומגוונות.
הסיבה המרכזית והנפוצה ביותר שבגינה מסרבת חברת הביטוח להענקת תגמולים היא כאשר חברת הביטוח קובעת שהמבוטח אינו מצוי במצב של אובדן כושר עבודה ועל כן אינו עומד בתנאי הפוליסה.
נוסף לכך, חברות ביטוח עלולות לטעון שהמבוטח הסתיר מידע רפואי, שאילולא היה מוסתר יכול היה להשפיע על פוליסת הביטוח טרם נחתמה.
עם זאת, למרבה המזל יש מה לעשות במקרים של דחיית תביעה. בכל מקרה שבו תביעתכם לתשלום תגמולי הביטוח נדחית, קיימת אפשרות להגשת ערעור. כדי לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר, אנחנו ממליצים לכם לפנות לעורך דין מקצועי שיסייע לכם בבדיקת חוקיות הדחייה.
לסיכום
אף אחד מאיתנו לא היה רוצה להגיע למצב בו כושר העבודה שלו נפגע, אך לעתים מצבים בלתי צפויים קורים ועלינו להתמודד איתם בצורה מיטבית. אם אתם נתקלים בקשיים במימוש זכויותיכם מול חברת הביטוח, כדאי לפנות לעורך דין מנוסה שמבין בתחום זה כדי שתוכלו להשיג את הקצבה הנדרשת.
מוגש מטעם: אלמוג- שפירא, משרד עורכי דין