היום (ד') נחנך אחד הפרויקטים העירוניים המשמעותיים - המוקד העירוני המשודרג, בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס וגורמי המקצוע בעירייה. פתיחת המוקד הוקדמה למעשה, בעקבות "מבצע שומרי החומות" והמצב הביטחוני הבוער, על מנת לספק לתושבים איכות שירות גבוהה יותר.
1 צפייה בגלריה
המוקד העירוני המשודרג
המוקד העירוני המשודרג
המוקד העירוני המשודרג
(צילום: דוברות עיריית מודיעין)
קראו גם:
חיים ביבס, ראש העיר: "המוקד העירוני הוא חלק חשוב ומשמעותי במודל "עיר חכמה", כך שבאמצעות השיפורים הטכנולוגיים נוכל להעניק שירות מצוין עוד יותר לתושבים. בעקבות המצב הביטחוני החלטתי להקדים את פתיחתו, כדי שכבר בימים אלה יוכל המוקד לפעול במלוא הכוח יחד עם הכוח האמיתי שלנו שהם העובדות והעובדים המסורים של המוקד העירוני, שנמצאים כאן עבורכם התושבים, כל יום כל היום. אני מאחל לנו ימים שקטים וקורא לתושבים להתקשר בכל מקרה של מפגע על מנת שנוכל לטפל במהירות".
המוקד המשודרג הינו יישום של מודל "עיר חכמה", בהתאם לחזון ראש העיר, חיים ביבס. למעשה מדובר במהפך משמעותי, שהופך את המוקד ל"מוקד רואה" משוכלל יחד עם מוקד הביטחון, המחובר לאמצעים טכנולוגיים המאפשרים איתור תקלות וטיפול מהיר וחכם. כך למשל, חיישנים ומצלמות אשר יודעים לתת מענה במקרה של תאונות דרכים או אירועים ביטחוניים, לנטר עומסי תנועה בכניסה וביציאה מאזורי התעשייה, צפייה במרחב העירוני ובפניות באמצעות מערכת מידע גאוגרפית בתלת מימד.
עוד יודע המוקד למפות את רכבי העירייה בכל זמן נתון, כך שאם יש אירוע חירום ניתן להפנות את סייר הביטחון או הגורם הרלוונטי הקרוב לטפל ועוד. בנוסף, המערכות יהיו נגישות מהמובייל עבור נותני השירות בעירייה. כך שבעת טיפול בפנייה או באירוע, לנותן השירות יש אפשרות לגשת למידע הרלוונטי באמצעות המכשיר הנייד שלו.
כידוע, המוקד העירוני פועל 24 שעות ביממה לדיווח על מפגעים במרחב הציבורי ושאלות תושבים. כמו כן, בימים אלו, ניתן להתקשר למוקד בעקבות לחצים נפשיים ולערוך שיחה עם עובדים סוציאליים מטעם אגף שירותים חברתיים, או לשירות הפסיכולוגי-חינוכי במידה ומדובר בילדים ונוער.
העבודות להקמת המוקד העירוני ארכו כחצי שנה, והן כללו עיצוב מודרני וחכם עם שליטה ובקרה במסכים, הרחבת כוח האדם במוקד וכן, הקמת "חדר מצב" בו יוכלו ראש העיר וגורמי המקצוע לשלוט בנעשה בעיר, במרחב ממוגן.
ברוך בוחניק, מחזיק תיק אסטרטגיה: "שדרוג המוקד העירוני הינו נדבך נוסף בחדשנות העירונית אותה אנו מקדמים לטובת התושבים, כאשר המערך מתעתד להיות פרואקטיבי, מבוסס מידע בשאיפה להתייעלות מתמדת".
לצד המוקד העירוני נשלמות ההכנות להקמת מרכז הבקרה והחדשנות. מתחם זה, אשר ינוהל ע"י אגף אסטרטגיה וחדשנות של העירייה יורכב מאנליסטים, שיעבדו בכלים ייחודיים אותם מפתח אגף טכנולוגיות, מחשוב ומערכות מידע בעירייה, הכוללים מערכות BI (בינה מלאכותית) ולוחות מחוונים (דשבורדים), אשר מעניקים תמונות מצב עדכניות בזמן אמת בתחומי הניהול השונים של העירייה, דוגמת לוח המחוונים של נתוני הקורונה המציג נתונים בזמן אמת של מצב התחלואה בעיר בפילוחים שונים ומשמש כלי קריטי בקטיעת שרשראות הדבקה וקבלת החלטות בשטח.
אל לוח זה כאמור, מצטרפים לוחות מחוונים נוספים, חלקם כבר בשימוש וחלקם בפיתוח מואץ. חלק מן הלוחות משמשים להתנהלות הפנימית של העירייה, בהתאם למטרות מודל "עיר חכמה" לייעול המערכת, חיסכון במשאבים, חיסכון כספי ושיפור השירות לתושב באמצעים טכנולוגיים. כמו כן, ישמשו לוחות המחוונים גם את מנהלי האגפים על מנת לקבל החלטות מושכלות בשטח, לנהל נכון את התקציב ולקבל תמונת מצב בכל עת אודות דברים הנוגעים לאגף.