ההורים קרייריסטים לשלוש בנות מתבגרות רכשו מגרש על שטח של 750 מ"ר באזור השרון והחליטו לבנות עליו את בית חלומותיהם. "ההשראה היתה קודם כל סגנון כפרי, אולם עם קריצה עכשווית", אומרות מעצבות הפנים והאדריכליות שרה ונירית פרנקל, "נתנו לנו יד חופשית לתהליך התכנון והעיצוב. בעלי הבית זרמו והסכימו לרעיונות שלנו, גילו פתיחות לחומרים, רעיונות. הסגנון התעשייתי שניכר בבית, נולד עם הזמן. התחלנו עם בית כפרי, ולאורך התהליך נוצרו עוד נגיעות תעשייתיות , שהטיבו עם המראה של הבית".
בית כפרי עכשווי באזור השרון. עיצוב: שרה ונירית פרנקל. צילום: איתי בניתבית כפרי עכשווי באזור השרון. עיצוב: שרה ונירית פרנקל. צילום: איתי בנית
בית כפרי עכשווי באזור השרון. עיצוב: שרה ונירית פרנקל. צילום: איתי בנית
.
את החצר אפשר לראות מכל מקום בבית. צילום: איתי בניתאת החצר אפשר לראות מכל מקום בבית. צילום: איתי בנית
את החצר אפשר לראות מכל מקום בבית. צילום: איתי בנית
החוץ נכנס אל הבית באמצעות ויטרינות גדולות שבולטות כמעט בכל חלל, כך שהגינה היא חלק בלתי נפרד מהבית. לבני הזוג היה מאוד חשוב שמרגע הכניסה אל הבית ניתן יהיה לראות את הגינה והבריכה. פלטת הצבעים שנבחרה היא אפורים מבחוץ ומבפנים נגיעות מינימליות, על מנת ליצור ניגוד ותחושה של חום, הבאה לידי ביטוי בתקרת העץ החמימה, הפרקט, העץ הממוחזר וגם הרבה טקסטורות כמו הבריקים, טקסטיל, ושטיחים שמגדירים חללים ומספקים אמירה עיצובית.
החוץ נכנס אל הבית. צילום: איתי בניתהחוץ נכנס אל הבית. צילום: איתי בנית
החוץ נכנס אל הבית. צילום: איתי בנית
קומת הכניסה מחולקת לשני אגפים, מצד שמאל יחידת הורים ומצד ימין מטבח פתוח. הסלון, שזכה לעיצוב בוהמייני, ממוקם באופן ספייס של פינת האוכל, ונהנה מהחוץ מאחר והוא ממוקם בין שתי ויטרינות. "בית טוב הוא בית עם בסיס נייטראלי, כאשר האימפקט מגיע מהאיבזורים, אותם קל לשנות", מסבירות המעצבות.
מבט אל הסלון. צילום: איתי בניתמבט אל הסלון. צילום: איתי בנית
מבט אל הסלון. צילום: איתי בנית
.
פינת האוכל. צילום: איתי בניתפינת האוכל. צילום: איתי בנית
פינת האוכל. צילום: איתי בנית
הקמין בעצם הוא גורם להפרדה בין המטבח, לפינת האוכל ופינת המשפחה. הוא פתוח לשלושת החללים ובו זמנית גם אלמנט שתוחם כל אחד מהם. הקמין עצמו ממוקם על קיר עטוף בעץ ממוחזר שהוא נקודת המרכוז בבית. הוא אלמנט עיצובי ופיסולי ומפאת החלל הגבוה הוא מחמם את האווירה תרתי משמע, ומייצר אווירה אינטימית.
המטבח שעוצב בהתאמה אישית עד לפרט האחרון. צילום: איתי בניתהמטבח שעוצב בהתאמה אישית עד לפרט האחרון. צילום: איתי בנית
המטבח שעוצב בהתאמה אישית עד לפרט האחרון. צילום: איתי בנית
בשירותי האורחים שבקומה העיצוב נלקח לכיוון תעשייתי, תוך שימוש בחיפוי קיר מבטון, מידוף שכולו עשוי ברזל ורשתות ברזל, משטח הכיור עשוי עץ גס ומגורד, גם הברזים שאולים מהעולם התעשייתי, וריככנו את החלל באמצעות תמונה, שטיח עם נגיעות אדומות, עם שילוב מנצח של אדום, שחור ועץ.
שירותי האורחים זכו לעיצוב תעשייתי. צילום: איתי בניתשירותי האורחים זכו לעיצוב תעשייתי. צילום: איתי בנית
שירותי האורחים זכו לעיצוב תעשייתי. צילום: איתי בנית
סוויטת ההורים מולבשת בהרבה מאוד טקסטורות, כמו בריקים, הברשה בתקרה, שפע טקסטיל בהדום, כיסויי מיטה, כריות, וגם כאן נעשתה בחירה בצבעים נייטרליים, עם נגיעות של צבע כחול המתכתבות עם הבריכה שבחוץ. מחדר השינה יש יציאה החוצה מצד אחד ומצד שני מעבר דרך חדר הארונות שמעוצבים עם הרבה מאוד פרטים, לכיוון האמבטיה. כך שבעצם חדר הרחצה, חדר הארונות וחדר השינה הם חלל אחד גדול ומרווח.
סוויטת ההורים. צילום: איתי בניתסוויטת ההורים. צילום: איתי בנית
סוויטת ההורים. צילום: איתי בנית
.
חדר הרחצה בסוויטת ההורים. צילום: איתי בניתחדר הרחצה בסוויטת ההורים. צילום: איתי בנית
חדר הרחצה בסוויטת ההורים. צילום: איתי בנית
פרסום ראשוני: 08:05 , 19.05.19