בני הזוג ושלושת ילדיהם עברו לבניין חדש בשכונתם האהובה מתוך רצון להרחיב את שטח המחייה, להנות מתשתיות חדשות ולזכות בתכנון ועיצוב העולים בקנה אחד עם צרכיהם וטעמם האישי. מעצב הפנים יוסי שאול, שאמון על עיצוב הפרויקט השכיל ליצור עבורם חללים פתוחים, מוארים ואווריריים. הרצון להפוך את הדירה לפרסונלית, הובילה את המעצב לשתול את השינויים בשלב הבניה ולהוציא אותם לפועל רק לאחר קבלת טופס 4. התוצאה מעוררת השראה- מרחב מגורים שמצליח הודות לשילובים נכונים בין חומרים חמים ותעשיתיים לשדר מימד מתוחכם ועם זאת משפחתי, מלכד ומזמין.

תשכחו שמדובר בדירת קבלןתשכחו שמדובר בדירת קבלן
תשכחו שמדובר בדירת קבלן
(צילום: שי אפשטיין)

חלל מגורים רחב ומזמיןחלל מגורים רחב ומזמין
חלל מגורים רחב ומזמין
(צילום: שי אפשטיין)

מבואת הכניסה והמטבחמבואת הכניסה והמטבח
מבואת הכניסה והמטבח
(צילום: שי אפשטיין)
השינויים ביחס ל-LAYOUT שהציע הקבלן בדירת 120 המ"ר, בולטים במיוחד באיזור המטבח והסלון ששטחו כ-50 מ"ר והוא זה שמהווה את מרכז הבית. על מנת להתאימו לאורחות חיי המשפחה החליטו שאול ובני הזוג לוותר על פינת האוכל המקורית שמוקמה ממש בכניסה לדירה: "החלטנו להקצות את השטח לטובת מטבח גדול יותר שמרבע את החלל וגורם לו להראות ולהרגיש גדול יותר. כפועל יוצא גם קיצרנו את המסדרון שמוביל לאגף החדרים בכחצי מטר מה שריווח ופתח עודיותר את החלל הציבורי", מסביר המעצב. "לאחר שישבנו וניתחנו את צרכי המשפחה הגענו למסקנה שהם אינם משתמשים בפינת האוכל, אלא לעיתים נדירות. יצרנו עבורם שולחן אוכל נפתח במרפסת ואת הארוחות המשפחתיות שלהם הם אוכלים על האי שבמטבח".

איזון בין חומריםאיזון בין חומרים
איזון בין חומרים
(צילום: שי אפשטיין)

מבט אל האי והמטבחמבט אל האי והמטבח
מבט אל האי והמטבח
(צילום: שי אפשטיין)

השינויים המבניים הובילו לשינויים משמעותיים בתכניות. שאול ובעלי הבית בחרו לבצע את שינויי התשתיות תוך כדי עבודות הבניה אך השאירו את כל הפינישים לאחריה. "שינויי והתאמות נקודות אינסטלציה,החשמל והמיזוג היו רק תחילת התהליך. מכיוון שרמת המוקפדות והדיוק היתה חשובה לנו וכך גם הגימורים הלא רגולרים שהקבלן שעובד על הרבה דירות במקביל לא יכל לספק, הוביל אותנו להמתין לסוף הבניה ולבצע את ההתאמות רק לאחר מכן. התהליך אומנם התארך אך התוצאה לחלוטין שווה את ההמתנה". מסביר שאול. "כך למשל את הנמכות התקרה שמשליכות על מטמעת מערכות המיזוג, פתיחת גרילים דקורטיבים עבורם וכן על צירי התאורה הגיאומטרים שעוברים דרכה. בחרנו לצבוע אותה בשפכטל בגימור משי-משי שנותן מראה מעט מבריק ומספק השתקפויות שגורמות לחלל להראות גדול מכפי שהוא".
יחידת ההוריםיחידת ההורים
יחידת ההורים
(צילום: שי אפשטיין)

יחידת ההוריםיחידת ההורים
יחידת ההורים
(צילום: שי אפשטיין)

האיזון הנכון בין חומרים חמים וקרים בולט בחלל והוא זה שמקנה לה את המראה הייחודי. "החשיבה מלכתחילה היתה ליצור מרחב מודרני ועכשווי בשילוב חומרים תעשיתיים כמו ברזל, בטון ועץ. רצינו ליצור קיר כוח עם חיפוי במראה בטון ולטובת העניין בחרנו בקיר שחובק את איזור הסלון והמטבח מהכניסה לבית ועד למרפסת השמש. לטובת העניין בחרנו באמן שהשתמש בשכבת מיקרו-טופינג דקיקה וסרגלי עץ במרווחים קבועים שמעניקים לקיר מראה של קיר בטון אמיתי. את ארונות המטבח בחרנו במתכוון לא להמשיך עד התקרה כדי לתת לאפקט ביטוי גם מעליהם וליצור קשר בלתי אמצעי בין האגפים".