בית פרטי בכפר אז"ר במרכז הארץ, בשטח בנוי של 140 מ"ר, בו מתגוררת משפחה בת 5 נפשות, הורים ו-3 ילדים, עבר שיפוץ מסיבי מהיסודות שארך 30 ימים בלבד.
בתים משנות ה- 50 ידועים כישנים ומוזנחים יחסית, אך גם משתרעים על פני שטחים רחבי ידיים, "לגור בכפר, במרחק חמש דקות מהכרך הגדול זה ממש תענוג" אומרים דיירי הבית.‏

שיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"רשיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"ר
שיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"ר
(ארקדי ראסקין)

לפנילפני
לפני
(ארקדי ראסקין)

שיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"רשיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"ר
שיפוץ בבית בן 50 בכפר אז"ר
(ארקדי ראסקין)

לפנילפני
לפני
(ארקדי ראסקין)
היה ברור מלכתחילה שהבית דורש שיפוץ מאסיבי ורציני, בשלב הראשון עם הכניסה לבית הוחלפו חלונות העץ של פעם בחלונות אלומיניום מודרני ובצבע לבן. לאחר שלוש שנים, החליטו הבעלים לצאת לשיפוץ נרחב, בו תוזמנו כל בעלי המקצוע באופן רציף ויעיל, כך שתוך 30 ימים ובעלות של 320,000 שקלים, הבית היה משופץ וחדש לחלוטין. לעיצוב הפנים של הבית, נבחר עמית ישראלי, מעצב פנים ומוצר.
הבית שונה ועוצב מבפנים ומבחוץ, הוחלפו כל מיקומי החדרים ביניהם חדרי השינה, המטבח והסלון ובעקבותיהם חדרי הרחצה חודשו וכן החצר בהתאם לתזוזת כל החדרים שינתה כיוון בהתאמה.
הוחלט להעניק לבית מראה כפרי לייט עם נגיעות מודרניות, תוך שילוב הרוח והנשמה של הדיירים, ולא לוותר על צבעוניות וססגוניות המשרה אוירה מאוד נעימה.

חלל הכניסהחלל הכניסה
חלל הכניסה
(ארקדי ראסקין)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(ארקדי ראסקין)

אל הבית נכנסים דרך מבואת כניסה ומגיעים לסלון רחב ידיים אליו מחוברים המטבח ופינת אוכל. במרכז המטבח הוצב אי בשני גבהים המשמש להכנת אוכל ואכילה משפחתית, בסמוך אליו פינת טלוויזיה עם פינת רביצה צבעונית. בבית ארבעה חדרי שינה ושני חדרי שירותים אשר חודשו במלואם. בשיפוץ הוחלף המיקום של המטבח עם חדר הילדים, דבר אשר דרש עבודת אינסטלציה, חשמל וגז.
המטבח מצופה בפורמייקה בגוון תכלת בהיר, הונח משטח שיש אבן קיסר אפור ועל הקיר שולבו אריחי מטרו לבנים עם רובה אפורה. האי מצופה גם הוא בפורמייקה בצבע תכלת ועליו הונח משטח בוצ'ר מעץ אלון לתחושה נעימה וחמימה. במטבח תלויים גופי תאורה כדוריים מזכוכית ומתוכם צמחיה טבעית משתפכת.

המטבח לאחר השיפוץהמטבח לאחר השיפוץ
המטבח לאחר השיפוץ
(ארקדי ראסקין)

הסלון עם ספרייה בעיצוב אישיהסלון עם ספרייה בעיצוב אישי
הסלון עם ספרייה בעיצוב אישי
(ארקדי ראסקין)

שמירה על אלמנטים מקורייםשמירה על אלמנטים מקוריים
שמירה על אלמנטים מקוריים
(ארקדי ראסקין)
בסלון ממוקם קמין מעץ טבעי במקומו של תנור נפט ישן. בימי החורף דיירי הבית נהנים מהשתרעות על השזלונג בעיצוב של לה קורבוזיה כשמסביב יושבים כל בני המשפחה ונהנים להנעים את זמנם יחד ולהסתובב בבית בחולצות קצרות.
לסלון עוצבה כוננית טלוויזיה בצבע בננה ולידה ספריה עשויה למינציה מפורניר עץ אגוז עם תאי כוורת אמורפיים ובהם ספרים וחפצי נוי שונים.
בחדר השינה של ההורים כמו בשאר חדרי השינה, עוצבה מיטת הזוג באופן ייחודי אשר מולה תלויים אופני כביש בתלייה מגנטית המאפשרים שליפה ושימוש תדיר על ידי בעל הבית, שלא מוותר על הספורט הזה.

יחידת ההוריםיחידת ההורים
יחידת ההורים
(ארקדי ראסקין)

כפריות קלילה בחדר הילדה כפריות קלילה בחדר הילדה
כפריות קלילה בחדר הילדה
(ארקדי ראסקין)

חדרו של הילדחדרו של הילד
חדרו של הילד
(ארקדי ראסקין)

חדר הרחצהחדר הרחצה
חדר הרחצה
(ארקדי ראסקין)

השינוי בתוך חלל הבית הושם במקביל לשינויים בחצר. היציאה לחצר הנה מפתח במטבח ומפינת האוכל. מיקום הגינה המרכזית שונה מכיוון מזרח לכיוון דרום, כך נהנים דיירי הבית מאור יום טבעי אשר שוטף את החללים לאורך כל היום. השיפוץ של חוץ הבית כלל הסרת שפריץ תלת ממדי ישן שציפה את חוץ הבית ובמקומו בוצעה הרבצת בטון מסביב לכל הבית ומעל שליכט מינרלי מגורגר, בגוון אפור בהיר. בחצר רחבה מרוצפת וסביבה צמחי נוי ועצי פרי, בית עץ דו קומתי המשלב מגלשה אדומה וקיר טיפוס באחד מקירותיו. בית העץ נבנה ע"י הדיירים וילדיהם מחומרים ממוחזרים. בחצר גם מתקני נדנדות, שולחן פינג פונג וטרמפולינה עסוקה במיוחד. ‏