עלי גפן ממולאים אבל באריזה אחרת, אריזת קיץ מרוככת שאינה דורשת מיומנויות ושעות של גלגול. מיועד לאלה המבקשים ליהנות מהטעם בלי הטרחנות שבעשייה.
אני אישית מאוד אוהב את עבודת המילוי וההשקעה בפרטים, אבל גם בעד לפתוח את המטבח לכולם, ולפעמים גם המיומנים מבקשים לעצמם הקלות, בייחוד בחודשי הקיץ.
לעלי הגפן בחרתי שני מילויים: האחד עם בשר והשני ללא. בעיניי האחרון הוא המוצלח יותר, ואפשר לשחק ביניהם כך שכל אחד יכול לבחור את המידה הנכונה לו במנעד הזה.
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
עלי גפן ממולאים - אריזת מתנה
2 כוסות אורז מלא (מספיק לשני מגשים), עלי גפן טריים או מוכנים.
כך או כך כדאי לבחור באיכותיים.
ההכנה: שוטפים את האורז כמה פעמים ומסננים. מטגנים את האורז עם 4 כפות שמן תוך כדי ערבוב 5-4 דקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים 4.5 כוסות מים, מביאים לרתיחה לכ־5 דקות, מנמיכים אש וממשיכים עוד כ־40 דקות.
מטפלים בעלי הגפן. את המוכנים שוטפים ופותחים על מסננת. את הטריים שוטפים, קוטמים את הגבעולים וחולטים כמה דקות במים רותחים ומלח ומעבירים למסננת לייבוש קל. עוברים להכנת התבנית.
משמנים תבנית, מפזרים מעט מלח גס ומניחים מעל את עלי הגפן.
מסדרים יפה אחד על השני, כולל שוליים, כך שהמלית תשב עטופה יפה מכל הצדדים.
אחרי הנחת המילוי מוסיפים מעל עוד עלי גפן וסוגרים מכל הצדדים.
יוצקים מעל מהרוטב, מפזרים מעט נענע יבשה ויוצקים מעט שמן זית.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל־40 דקות.
מילוי טבעוני:
אורז ירוק ודובדבנים
כוס אורז מבושל עד ריכוך (כנ"ל)
כחצי כוס כוסברה קצוצה
כחצי כוס פטרוזיליה, כחצי כוס נענע טרייה קצוצה (רק העלים)
כוס דובדבנים מגולענים
חופן קטן של אגוזי לוז קלויים קלות במחבת, קצוצים גס
חופן קטן של אגוזי מלך קלויים קלות במחבת, קצוצים גס
מלח, פלפל שחור
3 תרמילי הל בשלמותם (עם מעיכה קלה)
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
מילוי אורז ובשר
כוס אורז מרוכך
300 גרם בשר טחון
צימוקים (עדיף אוזבקים או חמוציות)
שליש כוס פטרוזיליה
שליש כוס כוסברה
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית פלפל שחור, מלח
הרוטב
2-1 כפות רסק עגבניות (כדאי בשפופרת)
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור, מלח
שליש כוס מים חמים
נענע יבשה
מעט שמן זית מעל
פרסום ראשוני: 08:00 , 25.07.19