פול ירוק, קלוף פעמיים (לא להיבהל), עם חיטה ירוקה שבורה ומעושנת או בשמה המקומי – הפריקה.
יחד עם כוסברה טרייה – זו בעיניי מנת חג מיוחדת לשבועות, כזו שהייתי מאמץ לכל השנה.
מעין ריזוטו מקומי עשיר, אם תרצו פלסטיני. מנה מיוחדת שטבעונים מוזמנים להתפנק איתה בנחת, צמחונים שמרשים לעצמם יכולים לצרף יוגורט או פרמז'ן, אבל גם טחינה יכולה לשמש תחליף.
1 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
את הפריקה אפשר לקנות ממש עכשיו, טרי מהעונה, בשווקים הערביים או בחנויות לקטניות. אפשר גם פריקה יבשה, כזו שאפשר לקנות כל השנה.
פול ירוק קלוף כבר אפשר לקנות מוכן קפוא והוא זמין בסופרים. אני דווקא מאוד אוהב את הפעולה הזו, שיש בה מן הרגיעה מרעשי היום.
שאר המנה מאוד פשוטה ודי מהירה להכנה. תיהנו וחג שמח.
פריקה ופול ירוק
חבילת פול ירוק קפוא – יש קלוף פעמיים או לקלוף
3 כוסות חיטה ירוקה מעושנת (פריקה)
2 בצלים יבשים קצוצים דק
6 שיני שום פרוס
חבילת כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
כורכום
כוסברה יבשה
4 ענפי טימין לימוני, רק העלים (אם אין לימוני כדאי לוותר)
גרדת לימון – עדיף ליים (לא חובה)
מיץ לימון - עדיף ליים (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה: מתחילים עם שטיפה טובה של הפריקה, שהיא לרוב עמוסה בעפר וכל מיני לכלוכים.
כדאי לשטוף כמה פעמים ולסנן.
משרים את החיטה הנקייה כחצי שעה במים רותחים, מסננים ומבשלים עד ריכוך עדין (כחצי שעה בערך).
מסננים ומניחים בצד.
בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום הפרוס והטימין ומטגנים עוד כמה דקות יחד.
מוסיפים את הפול הקלוף וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את שאר התבלינים ומטגנים על אש בינונית 3 עד 4 דקות, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.
מוסיפים את החיטה המסוננת ומחצית מהכוסברה הקצוצה.
מערבבים בעדינות, מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד כ־20 דקות.
רצוי שהתבשיל יהיה רטוב עם מעט רוטב (מעין ריזוטו).
מגישים עם פרמז'ן או קשקבל מגורר ויוגורט, אפשר גם טחינה.
לטעמי עדיף טחינת שקדים, שהיא מעודנת יותר ומתאימה לחגיגות.