את המנה הנפלאה הזאת מכינים בסוף השבוע, כשמנקים את המקרר ועושים קניות לשבת. אוספים את כל הירקות הישנים ומהם מכינים את ה"גיבץ’".
מה צריך?
1 חציל קטן חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
שמן קנולה
*** ניתן להשתמש במחית עגבניות קלה של MOTTI במקום המים. כך אני מכינה.
1 צפייה בגלריה
גיבץ' או ירקות מבושלים - העיקר שזה טעים. צילום: אלונה זוהר
גיבץ' או ירקות מבושלים - העיקר שזה טעים. צילום: אלונה זוהר
גיבץ' או ירקות מבושלים - העיקר שזה טעים. צילום: אלונה זוהר
איך מכינים?
בסיר שטוח לטגן את הבצל ב- 4 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף את הירקות הקשים (פלפלים, גזר) ולטגן תוך כדי ערבוב עד שיתרככו מעט. להוסיף את שאר הירקות ולערבב יחד. להמשיך לטגן יחד עוד מס’ דקות. להוסיף את רסק העגבניות והמים, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב.
לבשל על אש קטנה כחצי שעה. מדי פעם לערבב בעדינות שהירקות לא ידבקו לתחתית.
ניתן לסיים את הבישול עם אפיה קצרה של רבע שעה בתנור חם בחום של 180 מעלות, אז מקבלים טעם של קלייה. מצויין.
אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.