קציצות ברוטב רכז רימונים. קציצות נפלאות בנוסח פרסי. הן נראות רגילות אבל בעצם אוצרות בתוכן המון עשבי תיבול. אחד מהם הוא הטרגון.
הוא לא נמצא בכל מקום ומאפיין את המטבח הפרסי עם טעם אניסי. אם לא מוצאים לא נורא, אבל מומלץ וכדאי להיפתח לירק הזה.
בשילוב בשר ומעט אורז מתקבלות קציצות קלילות, פתוחות ומאוד עשירות בטעם. הרוטב עם רכז הרימונים מוסיף ומחבר את כל הטעמים למנה מאוד מיוחדת.
צילום: ריאןצילום: ריאן
צילום: ריאן
קציצות בשר פרסיות ברוטב רכז רימונים
החומרים לקציצות
600 גרם בשר טחון
2 כפות אורז
בצל יבש מגורר וסחוט
שתי שיני שום כתושות
2 ביצים
4 כפות קמח מצה או פירורי לחם
חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
5 גבעולי טרגון
5 גבעולי שמיר
6 גבעולי נענע טרייה
מעט סלרי קצוץ
פלפל שחור גרוס
פלפל אנגלי
מלח
3-2.5 כוסות עשבי תיבול
אופן ההכנה:
שוטפים את כל עשבי התיבול. כדאי לייבש מעט (כדי שלא לקבל עיסה רטובה ודחוסה), לקצוץ ולהעביר לקערה. אמורה להתקבל כמות של כ־3-2.5 כוסות עשבי תיבול.
מוסיפים את שאר החומרים כולל התבלינים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. כדאי לתת לה לנוח במשך כרבע שעה לחיבור החומרים ולהכין קציצות עגולות בגודל אחיד (של כדור פינג פונג).
שמים בתבנית עם נייר אפייה משומן ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־20-15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
הרוטב:
4 עגבניות אדומות קצוצות או קופסת שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)
3 כפות רסק עגבניות
2 בצלים יבשים גדולים, קצוצים דק
3 כפות רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
כוס מים רותחים
מלח, פלפל שחור
חצי כפית כורכום (לא חובה)
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בסיר גדול ושטוח מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל כ־6 דקות על להבה בינונית עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים יחד עוד כחמש דקות.
מערבבים את המים הרותחים עם רכז הרימונים ומוסיפים לסיר.
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.
מסדרים יפה את הקציצות בתוך הרוטב כך שהם יכוסו היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים כ־20 דקות.
פרסום ראשוני: 08:24 , 24.01.19