האביב הוא זמן להתחדשות, ניקוי, צמיחה וגדילה. לשם כך העניק לנו הטבע מתנה מופלאה: את הארטישוק.
1 צפייה בגלריה
ארטישוק במטבל חרדל וטחינה
ארטישוק במטבל חרדל וטחינה
ארטישוק במטבל חרדל וטחינה
(צילום: ענת לשם)
הארטישוק מסייע לניקוי הכבד והדם ומלא במינרלים וויטמינים שמסייעים בבנייה וחידוש. וכמו שכבר אמרנו, הטבע יודע הכי טוב. צריך רק לזכור לעצור ולהקשיב לו.
אז לכבוד האביב, ולכבוד הארטישוקים המופלאים שגדלים בכל מקום, קבלו מתכון למנה מושלמת בעשרים דקות ובמינימום השקעה.
קראו גם:
מומלץ לימים של חול המועד, כשכבר אין כוח להשקיע בארוחות מסובכות.

ארטישוק במטבל חרדל וטחינה

מה צריך?
ארטישוקים שלמים, שטופים
כף גדושה חרדל
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית איכותי
ההכנה:
אני אף פעם לא ממליצה על בישול ירקות במים אלא אם מתכוונים לאכול את הנוזלים (מרק, נזיד וכו').
הסיבה היא שבבישול במים נהרסים יותר מרכיבים וגם מרבית הוויטמינים המסיסים במים זולגים אליהם והולכים לאיבוד יחד איתם.
במקום הבישול במים אני ממליצה על אידוי. זה לוקח אותו זמן ויוצא יותר טעים ובריא.
אפשר עם מסננת אידוי, או סתם בסיר פסטה.
מאדים את הארטישוקים כעשרים דקות או עד שסכין ננעץ בקלות בבסיס הארטישוקים שבאמצע.
מערבבים את חומרי המטבל יחד.
ובזמן הנותר עד שהארטישוקים מוכנים חותכים סלט כרוב ליד.
בתיאבון וחג שמח. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק