כמה הצעות למשקאות קלילים ומרעננים לימי הקיץ.
אני מעדיף להגיש משקאות שאני מכין מחומרי גלם איכותיים, עם נגיעות ושילובי טעמים נכונים. הם תמיד יהיו בעדיפות על התעשייתיים. חשוב להשקיע גם בבחירת הקנקן הנכון או קערה גדולה, וגם של הכוסות - ותנו לטבע השופע להוביל. פירות הקיץ מככבים עכשיו בכל הצבעים. כמה חיבורים נכונים, עם או בלי אלכוהול, הופכים כל לגימה לחגיגה.
לרענן את הקיץלרענן את הקיץ
לרענן את הקיץ
(צילום: ריאן)

משקה שקדים

תרכיז רוזטה לפי הטעם
תפוז פרוס, מחולק לרבעים
חופן או שניים של דובדבנים (מחציתם מגולענים, מחציתם לקישוט)
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות ליקר תפוזים (טריפל סק או מה שאוהבים)
כמה ענפי לואיזה, מליסה או נענע
קוביות קרח בכמות נדיבה
ההכנה:
את הדובדבנים המגולענים מערבבים בקערה קטנה עם סוכר הווניל והליקר, עד להמסת הסוכר. מניחים כחצי שעה, שהטעמים ייספגו.
בכלי הגשה יפה (קנקן או קערה) מערבבים הכל יחד, מניחים מעל את פלחי התפוז והדובדבנים הלא מגולענים, כמה עלי לואיזה ואחרים. אפשר להוסיף פרחים מתאימים.

פלודה

חצי חבילה אטריות אורז דקות
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
ליטר מים
מי ורדים – כ־5-7 כפות, או לפי הטעם
מיץ מחצי לימון
פלחי לימון
מעט סירופ מלבי לקישוט
להגיש קרלהגיש קר
להגיש קר
(צלום: ריאן)
ההכנה:
מכינים סירופ סוכר: ממיסים את הסוכר עם שתי כוסות מים וכמה טיפות לימון. מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ־20 דקות ומכבים. עדיף לעבוד עם סירופ קר.
בשלב השני מרככים את האטריות כחמש דקות במים רותחים, מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים. גוזרים לרצועות קטנות ומסננים שוב. מעבירים למקרר לכמה שעות.
מכינים את המשקה בכלי יפה, קערה או קנקן - עדיף שיהיו שקופים. מערבבים את כל חומרי הגלם יחד: כדאי להתחיל עם מחצית מחומרי הגלם, בעיקר האטריות, הסוכר ומי הוורדים. טועמים, מתבלים וממתיקים לפי הטעם.
מומלץ מאוד לגרר תפוח או שניים, עדיף ירוק (סמיט) - זה מוסיף מאוד. גם פרוסות לימון דקות יתאימו.
המשקה קליל מאוד ומפתיע במרקם ובטעמים. אפשר להוסיף אלכוהול שאוהבים. לטעמי מתאים מאוד אוזו (פלומרי) או וודקה.
בהגשה אפשר לתת נגיעה של צבע בעזרת רכז רימונים, או תרכיז אחר שאוהבים.

קרקדה, משקה היביסקוס מצרי עתיק

8-9 פרחי היביסקוס (להשיג בחנויות תבלינים), או כ-100 גרם בתפזורת
2 כוסות סוכר
4 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
מי ורדים לפי הטעם
ההכנה:
מרתיחים ליטר מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד המסה. מוסיפים את הפרחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עוד כחצי שעה. מצננים, עדיף במקרר.
בקנקן שקוף יוצקים ליטר וחצי מים. מוספים מהתמצית עד לקבלת צבע עמוק. מוסיפים את מי הוורדים (לפי הטעם) וקרח בכמות נדיבה. מגישים קר מאוד, עם או בלי תוספת אלכוהול.