השבוע בחרתי בקציצות בשר חריפות, מיוחדות. למעיזים ולאוהבי החריף, לאלה שאומרים כן - כן לחריף, כן לכוסברה ושום, וכן לבשר וכבד.
3 צפייה בגלריה
קציצות אש
קציצות אש
קציצות אש
(צילום: ריאן)
האמת, מהניסיון שלי, אלה שמפתיעים את עצמם יגלו שהטעם העז גורם לאנשים למשוך עוד קציצה מהצלחת ועוד אחת אחרונה.
הכנתי גם בצל מקורמל עם בורגול או פירה או אורז, אבל זה הכי מתאים עם לחם סופג, פיתה, פרנה או ג'בטה.

קציצות חריפות

400 גרם בשר טחון
400 גרם כבד עוף טרי נקי
חבילת כוסברה קצוצה
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
ביצה
חבילת פטרוזיליה קצוצה
6 שיני שום כתושות
פלפל חריף טרי, קצוץ דק
כפית פלפל שחור גרוס
כפית צ'ילי גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית שטוחה כמון
מלח
3 צפייה בגלריה
חשוב לקבל עיסה ולא ממרח
חשוב לקבל עיסה ולא ממרח
חשוב לקבל עיסה ולא ממרח
(צילום: ריאן)
הרוטב:
חבילת כוסברה קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
8 שיני שום פרוסות
3 פלפלים יבשים - סודני
2 פלפלים חריפים טריים שלמים (מנוקבים במזלג או קיסם)
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כוס וחצי מים רותחים
3 צפייה בגלריה
קציצות עם שום וכוסברה. בחריפות הזאת
קציצות עם שום וכוסברה. בחריפות הזאת
קציצות עם שום וכוסברה. בחריפות הזאת
(צילום: ריאן)
ההכנה:
צורבים את הכבדים מכל הצדדים, מצננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים את הבשר הטחון וטוחנים יחד בפולסים קצרים. חשוב לקבל עיסה ולא ממרח.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
מכינים קציצות יפות. כדאי להרטיב את הידיים מדי פעם. מטגנים קלות את הקציצות במחבת עם מעט שמן ואש בינונית, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומניחים בצד.
עוברים להכנת הרוטב. מטגנים את הפלפלים החריפים והשום עם מעט שמן, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים, מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב כדקה, מוסיפים את המים הרותחים, טועמים ומשפרים טעמים, ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות.
מוסיפים את הקציצות, מסדרים יפה אחת ליד השנייה, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כרבע שעה על אש קטנה מאוד. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
קראו גם:

מצע בצל מקורמל

5-4 בצלים חצויים ופרוסים
2 כפות סוכר חום
2 כפות בלסמי
פלפל שחור גרוס
כפית צ'ילי גרוס (לאוהבי החריף)
כשליש כוס שמן לטיגון
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומטגנים עד זהוב, מוסיפים את הבלסמי, וממשיכים עוד כרבע שעה עד שמתקבלת מעין ריבת בצל.