קפה הוא אחד המשקאות הנפוצים ביותר בעולם, ולא בכדי. פרט לטעם הנפלא שלו, לקפה תכונות מעוררות וממריצות, ובמחקרים שונים נמצא כי צריכה מתונה של קפה, עשויה להיטיב עם הבריאות שלנו ואף לסייע לנו להילחם במחלות כמו אלצהיימר. בדיוק מסיבה זו, ארגנו עבורכם שלושה מתכוני קפה מפנקים, שתוכלו להכין בקלות עם מכונת הקפה הביתית שלכם.

1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: pixabay)

קפה מוקה מפנק

קפה מוקה הוא אולי אחד מסוגי הקפה המפנקים ביותר שקיימים. השילוב הייחודי של השוקולד עם הקפה, יוצר עושר של טעמים שמשתלבים יחד לכדי משקה חם, מתוק ומנחם.
מצרכים למנה אחת:
• מנת אספרסו ממכונת הקפה הביתית
• 2-4 קוביות של שוקולד איכותי (כתלות בגודל הקוביות ובחיבה שלכם למתוק)
• כוס חלב
• קצפת
אופן ההכנה:
• הכינו מנת אספרסו באמצעות מכונת הקפה
• הכניסו את קוביות השוקולד לתוך האספרסו החם וערבבו היטב, עד שהשוקולד נמס אל תוך הקפה
• הקציפו את החלב ושפכו אותו מעל האספרסו והשוקולד
• ערבבו היטב והוסיפו את הקצפת
• אם אתם מעוניינים לשדרג את המשקה אף יותר, ניתן לזלף מעל הקצפת מעט שוקולד מומס, או לחילופין, לגרד קוביית שוקולד על הקצפת באמצעות פומפייה

קפה קר עם "טוויסט"

קפה קר הוא המשקה המושלם לקיץ, אך אין ספק שניתן ליהנות ממנו בכל ימות השנה. למתכון הבסיסי של הקפה הקר, הוספנו טוויסט מעניין, שייתן לקפה טעם ייחודי יותר.
מצרכים למנה אחת:
• מנת אספרסו ממכונת הקפה הביתית
• כוס חלב
• שתי כפות של ליקר קפה/אייריש קרים/בייליס.
• כדור גלידה בטעם קפה
• 4 קוביות קרח
אופן ההכנה:
• הכינו מנת אספרסו באמצעות מכונת הקפה והמתינו עד שתתקרר
• הכניסו את האספרסו, קוביות הקרח והחלב לשייקר ושקשקו היטב במשך כ-20 שניות. אם אין לכם שייקר, ניתן לשקשק את החלב והאספרסו בתוך בקבוק שתייה קטן ולהוסיף את הקרח לאחר מכן
• שפכו את המשקה לכוס, הוסיפו את הליקר וערבבו היטב
• הוסיפו את כדור הגלידה
• אם תרצו, ניתן להוסיף למשקה סוכר לפי הטעם או קצפת

קפה לוטוס טבעוני

עוגיות הלוטוס פרצו לחיינו בסערה והפכו את מירב האנשים לאוהדים מושבעים שלהן. את הטעם הנפלא של עוגיות הלוטוס ניתן לשלב עם קפה משובח, וכך ליהנות ממשקה טעים וייחודי, כזה שלא ניתן למצוא בכל מקום.
מצרכים:
• מנת אספרסו ממכונת הקפה הביתית
• כוס חלב צמחי – שקדים, שיבולת שועל או סויה
• כף של ממרח לוטוס
• עוגיית לוטוס
• קצפת צמחית
אופן ההכנה:
• הכינו מנת אספרסו באמצעות מכונת הקפה
• הקציפו או חממו את החלב ושפכו מעל הקפה
• הוסיפו למשקה את ממרח הלוטוס וערבבו היטב, עד לאיחוד מלא של הממרח עם המשקה
• הוסיפו קצפת ופוררו מעליה את עוגיית הלוטוס
• במידת הצורך, ניתן להוסיף למשקה מעט סוכר